28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

İntiharı hava yastığı önledi

Bursa'da, sokaklarda yattığı için ailesine isyan edip babasının gözleri önünde üst geçitten atlayan genç, itfaiyenin açtığı hava yastığının üzerine düşerek ölümden döndü.

Edinilen bilgiye göre, olay dün gece saat 01.00 sıralarında Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Yeni Yalova Yolu Gençosman Üst Geçidi'nde meydana geldi. Üst geçit üzerinde bir şahsın intihar etmek istediği ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine geldiklerinde üst geçidin demirleri üzerinde elinde döner bıçağı bulunan genç Onur Oruç (18) ile karşılaştı.

Kendisini üst geçidin içine çekmek isteyen polis ekiplerine döner bıçağıyla saldıran Oruç, uzun süre ikna edilmeye çalışıldı. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, çılgın genci ikna etmeye çalıştı. Polis ekipleri, gence bir ara sigara uzatarak elindeki döner bıçağını almak isteseler de işe yaramadı. Bunun üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, üst geçidin altına hava yastığı açtı.

Ölümle yaşam arasında uzun süre karar veremeyen genç, kendisini görüntüleyen kameralara seslenerek, "Buradan sokaklarda yatan çocukların annelerine sesleniyorum; suç çocuklarda değil. Ben bali içmiyorum, tiner koklamıyorum, bir tane de suç işlemedim. Sadece yaşamaya çalışıyorum ama artık olmuyor.

Sadece içimde anne sevgisi var. Anne baba istiyorum. Benim bir ailem olsun, kötü yola düşmeyeyim, ziyan olmayayım. Ben daha 18 yaşındayım, yazık değil mi bana? Anneler babalar çocuklarınızı sakın sokağa atmayın" diyerek üst geçidin demir parmaklıklarında uzun süre ağladı.

Bunun üzerine Oruç'un babasının cep telefonuna ulaşan polis ekipleri baba Zeki Oruç'u olay yerine çağırdı. Baba Zeki Oruç üst geçide çıkarak oğlunu ikna etmeye çalıştığı sırada Onur Oruç, 'Ben annemi istiyorum, onu çok seviyorum' diyerek kendini boşluğa bıraktı.

Babasının ve çok sayıda polisin gözü önünde üst geçitten atlayan Oruç, şans eseri itfaiyenin yola açtığı hava yastığının üzerine düşerek bayıldı. Çılgın gencin elindeki döner bıçağını alan polis ekipleri, baygın haldeki genci 112 ambulansıyla Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Onur Oruç'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 11:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?