18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sel sularını tahliye eden traktör canını aldı

Sel sularını tahliye etmek isteyen 13 yaşındaki bir çocuk, elbiselerinin suyu tahliyede kullandığı traktöre takılması sonucu hayatını kaybetti.

Dün gece aniden bastıran sağanak yağış merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi'ndeki evlerin suyla dolmasına sebep oldu.

Hakem Sokak'ta komşularının evindeki suları tahliye etmek için Yaşar Özbay (47) ve oğulları Murat Özbay (27) ile Uğur Özbay (13) seferber oldu. 55 DT 754 plakalı traktör, arkasına su tankeri takılarak yağmur suyunu çekmek için hazır hale getirildi.

Bir evin bodrum katından su tahliye edildiği sırada küçük Uğur'un elbiseleri çalışır vaziyetteki şafta kapıldı. Ağır yaralanan Uğur Özbay, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Ölüm haberi Özbay ailesini yasa boğarken, İnönü İlköğretim Okulu 7F sınıfında eğitim gören Uğur Özbay'ın arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu. Uğur Özbay'ın aynı okulda Nuran Özbay isimli bir de ikizinin bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, traktörü kullanan ağabeyin, 'taksir nedeniyle ölüme sebebiyet vermek' iddiasıyla ifadesine başvuruldu. Cenazenin ikindi namazına müteakip toprağa verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 13:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?