19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Cemil Çiçek kongrede konuştu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti'nin tüm Türkiye'nin partisi olduğunu söyleyerek, "Biz halkın partisiyiz, bizim kimseye diyet borcumuz yok. Bizim bir Allah'a can borcumuz, bir de halka hizmet borcumuz var. Biz AK Parti olarak hesapları bozan bir partiyiz, yapılan tüm hesapları alt üst ettik. AK Parti olarak her zaman birinci sırada yer aldık, ikinci ligde yer almak bize yakışmaz, tıpkı Bursaspora'a yakışmadığı gibi" dedi.
Türkiye'nin yönetilmesi çok zor bir ülke olduğunu belirten Çiçek, "Biz sorunların birini çözerken başka yerden bir başka sorun daha çıkıyor. AB sürecinde tüm reformları yerine getirdik ama bunu gören Avrupa'da mızıkçılık başladı. Bazı politikacılar verdikleri sözün arkasında durmamaya başladı. Türkiye büyük bir ülke. Ekonomik potansiyel var. Türkiye dengeleri bozuyor. Türkiye'siz bir Avrupa Birliği hiçbir anlam ifade etmez" diye konuştu.
Bursa'nın Osmangazi İlçesi 2. Olağan Kongresi'ne katılan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kurulmasının hemen ardından AK Parti'nin her zaman birinci sırada yer aldığını ifade etti. AK Parti'nin her zaman hesapları bozan bir parti olduğunu kaydeden Çiçek, "Bu parti hem içimizdeki bazı çevrelerin hem de Avrupa'daki bazı ülkelerin ezberini bozmuştur. Biz her zaman hesapları alt üst eden bir parti olduk. Biz tarihte, kurduğumuz imparatorluklarda olsun devletlerde olsun her zaman birinci sırada yer aldık ve faaliyet gösterdik. Bu saatten sonrada ikinci ligde yer almak bize yakışmaz, tıpkı Bursaspor'a yakışmadığı gibi. Türkiye'ye birinci lige çıktı. Türkiye düne kadar kimsenin yüzüne bakmadığı bir dünya literatüründe yer alıyordu. Artık ülke olarak bambaşka bir konuma geldik" diye konuştu.
Türkiye'nin önceki yıllarda kötü yönetildiğini söyleyen Çiçek, "3 Kasım öncesi Türkiye, memurunun maaşını bile IMF'den aldığı parayla veriyordu. Sadece enflasyonu düşürmek bile bir partiyi bir dönem tekrar iktidara getirmek için yeterli sebeptir. Bugün Türkiye ekonomik açıdan dünyada 17'nci sırada yer almaktadır. Gelecek bir iktidar yönetiminde daha Türkiye ilk 10 ülke arasına girecektir ve girmelidir de. Hatta ilk 5 ülke arasına girmek bize yakışır. Bunun için de birlik ve beraberlik içinde olan tek alternatif parti AK Parti'dir. Bu ülke büyük ve güçlü hükümetler tarafından yönetildiğinde iyi konuma geldi. Gelecek seçimlerde daha çok oy almalıyız. Türkiye'de menfaat değil, fikir yumağı haline gelerek, Türkiye'yi iyi yerlere getirmeliyiz" şeklinde konuştu.
17 Aralık 2004'te tüm hesapların tüm iç ve dış hesapların şaştığını ifade eden Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de reformlar gerçekleştiği zaman Avrupa'da mızıkçılık başladı. Bazı politikacılar verdikleri sözün ardında durmadılar. Türkiye büyük bir ülke ekonomik açıdan AB'ye katkıda bulunacak bir yapıya sahip. Avrupa Birliği bizi alacak olursa hesaplarını bozacağımızı belirtti. İkinci olarak Müslüman ülke olduğumuzu ifade ettiler. Sanki biz dün Müslüman olmuşuz. Biz bin yıldan beri Müslüman'ız Allah'a çok şükür. Barışın, huzurun, diyoloğun gerçekleştirilmesi lazım. Bunun bir ayağı Türkiye'dir. Türkiye bir köprü ülke derken bunu kastediyoruz. Şimdi İran krizi kapıya geldi. Gelmek üzere. Ümit ederiz ki, orada dost olmanın, komşu olmanın gereğini yapmaya çalışıyoruz. Uluslararası camiayla birlikte işin doğrusunun söylenmesi ve yapılması için gayret ediyoruz. Ama biliyorsunuz ki, Türkiye'nin çevresinde olup biten her şey, ekonomik, sosyal ve siyaseten etkiliyor. Ama Türkiye'de her şeye rağmen iyi şeyler de yapılıyor. İhracat rakamları 73 milyon dolara çıktı. 17 bin çeşit ürünümüzü 140 farklı ülkeye ihraç ediyoruz."
.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 22:15:46
Güncelleme :26 Şubat 2006 Pazar 22:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?