23
Nisan
2024
Salı
OSMANGAZİ - BURSA

Hüseyin Karabacak

Bursa’da ’Eğitime Yüzde 100 Destek’ kamyanyası çerçevesinde 3 hayırsever tarafından yaptırılacak 3 okulun protokolü törenle imzalandı.

Osmangazi İlçesi sınırlarında yaklaşık 3.5 trilyon liraya mal olacak 3 okulun protokol töreninde konuşan Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için eğitime önem verilmesini istedi. Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin geleceğinin parlak olmasının yeni neslin ancak iyi eğitilmesiyle mümkün olduğunun altını çizen Köksal, yapılan okullardan ülkesini seven, vatanına ve milletine yararlı gençlerin yetişeceğini söyledi.
2 okulun arsasını bağışlayan Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy ise bugüne kadar 5 okul için yer tahsis ettiklerini, önümüzdeki günlerde hayırseverlerin yaptıracağı 5 yeni okul için daha arsa vereceklerini bildirdi. Şensoy, TÜBİTAK tarafından Osmangazi’nin Türkiye’nin en kalkınmış ilçesi seçildiğine dikkat çekerek, eğitime yapılan bu katkılarla kalkınmanın daha da artacağını dile getirdi.

Yeni Karaman Mahallesi’nde 11 bin 872 metrekare alan üzerine yaklaşık 1 trilyon 820 milyar liralık harcamayla yaptırılacak 32 derslikli Hüseyin Karabacak İlköğretim Okulu’nun yapımını üstlenen Hüseyin Karabacak, devletin hayır işlerinden KDV’yi kaldırmasını istedi. Vali Köksal, bu talebin şu an için gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, ancak yapılan bütün yardımların artık vergiden düşüldüğünü hatırlattı.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde 1 trilyon 200 milyar liraya 24 derslikli okul yaptıran Ali Olağaner de maddi imkansızlıktan dolayı okuyamamanın ezikliği içinde büyüdüğünü ifade ederken, yeni neslin daha iyi yetişmesi için bütün hayırseverleri okul yaptırmaya çağırdı.

EEski Mudanya Yolu üzerinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Milli Eğitim'e tahsis edilen 7 bin 312 metrekare arsa üzerindeki binalar da hayırsever Sevim Ağaç tarafından tadilattan geçirilerek okula dönüştürülecek. Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi adı verilecek okulun yaklaşık 507 milyara mal olacağı belirtildi.

Yeni Karaman ve Bağlarbaşı Mahalleleri’ndeki okulların önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi, meslek lisesinin ise 30 Haziran 2004 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.
Okulların yapımına ilişkin protokol, Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ile hayırseverler arasında imzalandı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar