26
Nisan
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Şahin Yılmaz

Bursa Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu

Bursalı bir hayırsever, Bulgaristan’da okuduğu okul ile Yunuseli Mahallesi’nde yaptırdığı okulu kardeş yaptı.


Bulgaristan’ın Haskova İli Eğridere İlçesi’ndeki Hristo Botev İlköğretim Okulu ile Bursa Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu ’kardeş okul’ oldu. Yunuseli Mahallesi’ne kazandığı okulla çocukların Şahin Dede’si Şahin Yılmaz, yaptırdığı okulla 1940 yılında okuduğu Hristo Botev İlköğretim Okulu’na kardeş yaptı. Yılmaz, okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kardeşlik anlaşmasının iki ülke arasındaki dostluğa da köprü olmasını diledi. Hristo Botev İlköğretim Okulu Müdürü Galino Petrova Dobreva, okulla başlayan kardeşlikle uzun yıllar devam edecek bir dostluğun temellerini attıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra kardeşlik anlaşması, Şahin Yılmaz İlköğretuim Okulu Müdürü Ali Bingöl ile Hristo Botev İlköğretim Okulu Müdürü Dobreva arasında imzalandı. Dobreva, kardeş oldukları okulu yaptıran Şahin Yılmaz’a doğduğu Eğridere İlçesi’ni anlatan resim tablo hediye etti.

Anlaşma gereği, iki ülke arasındaki eğitim ve öğretimle ilgili bilgi alışverişi yapılacağı gibi sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra çocuk kampları da düzenlenecek.

Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ve AK Parti Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi’deki bir ilköğretim okuluna hayırsever bir iş adamı tarafından ek okul binası ve çok amaçlı salon yaptırılıyor.

 

Osmangazi İlçesi’ndeki Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu’nun bahçesine yaptırılacak çok amaçlı salon ve ek okul binasının protokolü, Vali Oğuz Kağan Köksal, iş adamı Şahin Yılmaz ve oğulları arasında imzalandı. 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek olan ek okul binası ve çok amaçlı salonun 450 milyar liraya mal olacağı bildirildi.

Yılmaz Sünger-Kumaş Döşeme Limited Şirketi tarafından özel proje uygulanarak yapılacak olan ek bina ve çok amaçlı salon toplam bin 235 metrekarelik alana inşa edilecek. Törende konuşan Vali Köksal, "Eğitimi nasıl güzelleştirebiliriz düşüncesindeyiz. Bu adımlarımız sadece ilköğretim okulları için değildir. Lise için de gayretlerimiz sürüyor" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar