25
Nisan
2024
Perşembe
OSMANGAZİ - BURSA

Semiha Acar

Doğanbey İlköğretim Okulu

Bursa’da, 20 yıl öğretmen olarak görev yaptığı okulda, öğrencilerin bodrum katında eğitim görmelerine dayanamayan hayırsever öğretmen, birikimlerini derslik yaptırarak değerlendiriyor.
Eğitime Destek Kampanyası kapsamında, Bursa Valiliği’nde neredeyse her hafta bir okul protokolü imzalanıyor. Vali Oğuz Kağan Köksal, kampanyanın başlatıldığı günden bu yana her hafta bir okulun protokolünü imzaladıklarına dikkat çekerek, "Kampanyaya yapılan bağışlar 30 trilyon lirayı aştı. Hayırseverlerin yanısıra kurum ve kuruluşların desteği ile her hafta bir okul yapımı protokolünü imzalayarak, Bursa’nın eğitim problemini halledeceğiz" dedi.
Bugün imzaladıkları protokolünün diğerlerinden daha farklı bir anlam taşıdığını belirten Köksal, Semiha Acar isimli hayırsever öğretmenin 20 yıl görev yaptığı okula ek bina yaptırarak emekli olmasına rağmen hizmet etmeye devam ettiğini kaydetti.
Osmangazi İlçesi’nde Doğanbey İlköğretim Okulu bahçesine 8 derslikli ek ilköğretim okulu binası yaptıran 72 yaşındaki Semiha Acar, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, "Oturduğum mahallenin okulunda öğrencilerin bodrum sınıflarında eğitim almalarını görünce dayanamadım. Okul yaptırmaya karar verdim. 7 yıl önce İvazpaşa’da Bahar İlköğretim Okulu’na 8 derslikli ek bina yaptırdım. Bu beni öylesine mutlu etti ki, Allah’a, bir okul daha yaptırmamı nasip etmesi için dua ettim. Çok şükür dualarım kabul oldu ve daha önce arsasını babamın bağışladığı çok kalabalık sınıflarda eğitimin verildiği Doğanbey İlköğretim Okulu’na 8 derslikli ek bina yaptırıyorum" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra ek binanın yapımına ilişkin protokol Vali Köksal, Milli Eğitim İl Müdürü Reşat Kumbasar ve hayırsever Semiha Acar tarafından imzalandı. Vali Köksal, "Eğitime hem bedenen, hem de parasal anlamda katkıda bulunan böyle bir kişinin eli öpülür" diyerek imzalanan protokolün bir nüshasını Semiha Acar’ın elini öperek verdi.
900 metrekare alana bodrumla birlikte tek katlı olarak yaptırılacak 8 derslikte yönetici odası, öğretmenler odası, laboratuar, çok amaçlı salon ve ana sınıfı bulunuyor. 250 milyar liraya mal olacağı belirtilen ek binanın 2004-2005 öğretim yılının 2. döneminde hizmete gireceği bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar