26
Nisan
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Sevim Agaç

Osmangazi'de Sevim Ağaç tarafından 24 derslikli Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi olacak olan 27.01.2004 tarihinde Köy Hizmetlerinden MEB’e devredilen binanın tadilat ve onarımdan geçirilerek okul haline dönüşümü inşaatı sürüyor.

Bursa’da ’Eğitime Yüzde 100 Destek’ kamyanyası çerçevesinde 3 hayırsever tarafından yaptırılacak 3 okulun protokolü törenle imzalandı.

2 okulun arsasını bağışlayan Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy ise bugüne kadar 5 okul için yer tahsis ettiklerini, önümüzdeki günlerde hayırseverlerin yaptıracağı 5 yeni okul için daha arsa vereceklerini bildirdi. Şensoy, TÜBİTAK tarafından Osmangazi’nin Türkiye’nin en kalkınmış ilçesi seçildiğine dikkat çekerek, eğitime yapılan bu katkılarla kalkınmanın daha da artacağını dile getirdi.

Eski Mudanya Yolu üzerinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Milli Eğitim'e tahsis edilen 7 bin 312 metrekare arsa üzerindeki binalar da hayırsever Sevim Ağaç tarafından tadilattan geçirilerek okula dönüştürülecek. Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi adı verilecek okulun yaklaşık 507 milyara mal olacağı belirtildi.

Yeni Karaman ve Bağlarbaşı Mahalleleri’ndeki okulların önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi, meslek lisesinin ise 30 Haziran 2004 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.
Okulların yapımına ilişkin protokol, Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ile hayırseverler arasında imzalandı.

Okulumuz 2004-2005 Öğretim yılında 13.09.2004 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretime başlamıştır

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar