24
Mayıs
2024
Cuma
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Belediyeden 'vergi' uyarısı

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, vatandaşlardan belediyeye olan borçlarını zamanında ödemelerini istedi. Cingil, aksi halde 5272 sayılı kanunun 38. maddesi gereği haklarında takibat başlatılacağını hatırlattı.

Başkan Bülent Hamdi Cingil, belediye ve vergi gelirleri kanunlarının YTL’ye uyumu için bazı yasalarda değişiklik yapıldığını belirterek, "Yeni kanunların yürürlüğe girmesiyle yerinden yönetim anlayışı daha da önem kazanmış, belediyelerin yetki, görev ve hizmet alanları genişletilmiştir. Bununla birlikte 1992 yılından beri artış yapılmayan belediye vergileri, rüsum, harçlar ve harcamalara katılım payları 2005’ten itibaren yeniden belirlenmiştir. 5272 ve 5281 sayılı kanunlar gereği belediye meclisimiz gerekli düzenlemeleri yapmıştır. Belediye hizmetlerinin daha faal ve verimli şekilde yürütülmesi ve vatandaşımızın cezalı duruma düşmemeleri için belediyeye olan borçlarını zamanında ödemelerini istiyorum" dedi.

Geçmiş dönemden belediyeye vergi, harç, su, kira vb. borcu olan vatandaşların borçlarını en geç 5 Şubat 2005 tarihine kadar ödemelerini isteyen Cingil, aksi halde 5272 sayılı kanunun 38. maddesi gereği haklarında takibat başlatılacağını hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?