19
Mayıs
2024
Pazar
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Biçer döverlere sıkı takip

BİÇER DÖVERLERE SIKI TAKİP

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Ziraat Odası ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, buğday ve arpa hasat döneminde biçerdöverlerin toprağa dane bırakmaması için tarlalarda kontroller yapıyor.

İlçe merkezi ve köylerinde yaklaşık 140 bin dönüm arpa ve buğday ekiliyor. Ekilen 140 bin dönümlük arpa ve buğdayın yüzde 90’ını buğday teşkil ediyor. 140 bin dönümlük araziyi biçmek için şu an ilçe ve köylerde 31 biçerdöver çalışıyor.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Tarım Müdürü Ömer Şimşek ve tarım teknikeri Sabri Gül, köylere bizzat giderek biçerdöverleri çalışırken denetledi. Dane kaybını önlemek için biçerdöverleri kontrol eden ekip, aynı zamanda biçerdöver operatörlerinin sürücü belgelerini kontrol ediyor. Dane kaybı görülen tarlalarda biçerdöver sürücüleri uyarılıyor.

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Dane kaybı göze az gibi görünüyor. Fakat tarlanın tamamı düşünülürse çuvallar dolusu buğday toprakta kalıyor” dedi.

Tarım Müdürü Ömer Şimşek ise, “Bu yıl yağan yağmurlar buğday kalitesini biraz düşürmüş olsa da verim çok iyi” diyerek, dönüm başına 500-600 kilo ekin alındığını belirtti.

BİÇER DÖVERLERE SIKI TAKİP
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 14:49:01
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 18:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?