17
Mayıs
2024
Cuma
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Bursa: yenişehir çiftçisi hükümetin yanlış tarım politikasının kurbanı oldu

önümüzdeki kış aylarının çiftçi için çile dolu olacağını belirterek, "Şu an Yenişehir çiftçisinin en büyük umudu olan biber, 100 ile 150 bin lira arasında. Fasulye 250-400 bin lira. Buğdayı geçen yıl 340 bin liradan verirken, bu sene 280-300 bin lira arasında sattık. Soğan 80-150 bin, patates 80 bin liraya satılıyor. Ayçiçeği geçen yılki fiyatın altında. Domates 100 bin lira ve süt 420 bin lira. Bu fiyatlar maliyeti bile karşılamıyor. Çiftçimizin durumu çok kötü. Bu kış çiftçimiz için çetin geçecek" dedi.


Devletin ürün planlaması yapmasını isteyen Başkan Özdemir, "Devletin ürün planlaması yapması gerekirken, çiftçimizin de artık özellikle meyveciliğe yönelmesi gerekir. Şu anda meyvecilik yapan çiftçimizin durumu iyi ve para kazanabiliyor" diye konuştu.
Eski Üretici Birliği Başkanı Basri Akkuş da, bu yıl ihracatçıların teşvik alamadığı gerekçesiyle Yenişehir’e gelmediğini kaydetti. Ürün planlaması yapılamadığından yakınan Akkuş, şunları söyledi:


"Bunlar yetmezmiş gibi bir de domateste hastalık baş gösterdi. Bu son darbe çiftçimizi birkaç yıl geriye götürecek. Ürünümüz para yapmadığı gibi gübre ve mazot fiyatları da bir hayli yüksek."
Akkuş, hükümetin tarım politikasının çiftçiyi yok etmeye yönelik olduğunu ileri sürdü.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 00:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?