23
Mayıs
2024
Perşembe
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Bursa Yenişehir: Rus turistler Yenişehir'i canlandırdı

Türkiye’nin en uzun 2. pistine sahip olan fakat tarifeli sefer konmadığı için aktif olarak hizmet veremeyen Yenişehir Havaalanı, yılbaşı tatili için gelen 400 Rus turistle şenlendi.

Rusya ve Ukrayna’dan gelen 4 uçak dolusu turist, havalimanında görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yılbaşı tatili için Uludağ’a gelen turistleri ağırlayan Turtess Bursa Bölge Müdürü Sezgin Akpınar, 10 gün içinde Yenişehir’e Rusya ve Ukrayna’dan 33 uçağın geleceğini belirterek, "Bunun yanında İstanbul’a da yine Rusya ve Ukrayna’dan turistler gidecek. Bunların programlarında Bursa yine var. Yani 10 gün içinde Bursa’ya yaklaşık 5 bin Rus turist gelecek" dedi.

Rus’ların 6 Ocak’ı Hazreti İsa’nın doğum günü ve bayram olarak kutladıklarını kaydeden Akpınar, "Bu nedenle Ruslar 9 günlük tatillerini Uludağ’da geçirecekler. Bizim yaptığımız organizasyon, bir gün kayak bir gün Bursa’da alış-veriş ve eğlence merkezleri ile tarihi mekanların gezilmesi şeklinde. Yani 10 günlük sürenin ekonomik açıdan Bursa’ya oldukça getirisi olacak" diye konuştu.

Uludağ’a gelen turistlerin Bursa’ya soluk aldıracağını da ifade eden Akpınar, "Yenişehir Havaalanı iyi imkanlara sahip, ancak eksikleri var. Örneğin hava alanında cafe bar yok. Gelen turistler dönüşte alkol istiyor ancak burada bulunmuyor. Onun dışında hiç bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Havaalanı Amiri Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz da misafirleri karşılayanlar arasındaydı.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 00:00:14
Güncelleme :24 Nisan 2004 Cumartesi 20:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?