18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Cam fabrikasının temili atıldı

Şişe Cam tarafından Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ne kurulacak fabrikanın bacalarının, aralık ayında tütmeye başlayacağı bildirildi.

Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde açacakları fabrikanın son durumunu görmek için ilçeye gelen Şişe Cam Ambalaj Grup Başkanı Teoman Yenigün, Aralık ayında fabrika bacalarından ilk dumanı tüttüreceklerini söyledi. Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu inceleme sırasında konuşan Teoman Yenigün, fabrika inşaatının ihaleye çıkarıldığını belirterek, "Biz bir rekora doğru koşuyoruz. Rusya’da fabrikamızı 8 ay içerisinde tamamlamıştık. Yenişehir’e kurulacak fabrikanın ihalesini Özer İnşaat A.Ş. aldı. Fabrikamızı 7 ay gibi kısa bir sürede bitireceğiz ve bu bir rekor olacak. Aralık ayı içerisinde bacalarımızdan duman tütecek, ancak üretime ocak ayı içerisinde geçeceğiz. Çünkü ilk fırını yakmadan üretime geçme aşamasına kadar 20 günlük bir süreç gerekiyor" dedi.

İnşaat ve montaj işlerinin bir arada yürüyeceğini ve böylelikle inşaatı daha kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yenigün, fabrikanın ülkemize ve Yenişehir’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, bundan böyle dedikodulara vatandaşın inanmayacağını ifade ederek, "Bugüne kadar hep Şişe Cam gelmiyor, gelmeyecek diye dedikodular üretildi. Fabrikanın ihalesi yapıldı ve inşallah ocak ayı içerisinde üretime geçecek. Artık kimse kulaktan dolma sözlere inanmasın. Bütün gayretlerimiz Yenişehir’de işsizliği bitirmektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 01:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?