18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Halk Eğtim Merkezi atağa kalktı

Yenişehir İlçesi’nde Halk Eğitimi Merkezi tarafından kurban kesme kursu açılıyor. Ayrıca ilçede kullanılmayan ilaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bir de kampanya başlatılıyor.

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Aşir Ovalı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı protokol gereği yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim kursu açacaklarını belirterek, "Şu anda kayıtlarımız sürüyor. Kursumuz 9 ders teorik ve 10 ders pratik olarak verilecek. Kursumuz ilçemiz mezbahasında yapılacak ve uzman kişiler tarafından verilecek. İsteyen her vatandaşımız kursumuza katılabilir" dedi. Ovalı, kurban kesmesini bilenlere de kendilerini geliştirmeleri için kurs verileceğini kaydetti.

Evlerde kullanılmayan ilaçların değerlenmesi için de bir kampanya başlattıklarını açıklayan Ovalı, kursiyer Pakize Atay’ın kendilerine böyle bir teklifte bulunduğunu ifade ederek, "Biz de bu fikri kaymakamımıza danıştık ve olur aldıktan sonra ilaç toplama kampanyası başlattık. Evlerde son kullanma tarihleri geçmeyen ilaçları toplayacağız. İsteyen vatandaşlarımız evlerinde kullanmadığı ilaçları kendileri getirecekler. Getiremeyenler ise Halk Eğitim Merkezi’nin (773 00 71) ve (773 47 80) numaralı telefonlarını arayacaklar ve biz gidip ilaçları kendimiz alacağız" dedi.

Toplanan ilaçları Yenişehir Sağlık Grup Başkanlığı’na teslim edeceklerini bildiren Ovalı, bu ilaçların sosyal güvencesi olmayan yoksul vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Yenişehir
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?