20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Hoşgeldin Vali Amca

Yenişehir'e gelen Vali Şahabettin Harput ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık ziyareti sırasında kendisini Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti İlçe Başkanı Nazif Tuna, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri ile daire amirleri karşıladı.
Daha sonra Kaymakamlığa geçen Vali Harput, Kaymakam Azmi Çelik ve Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'den ilçe hakkında bilgiler aldı.
VALİ AMCALARINA
HEDİYE VERDİLER
Kaymakamlığın ardından Yenişehir Müstakil Anaokuluna giden Vali Şahabettin Harput anaokulu öğrencileri ile sohbet etti. Minik öğrenciler kendisine şiir ve şarkılar söylemesinin ardından Vali Şahabettin Harput öğrencilere çikolata, gofret ve çeşitli oyuncaklar hediye etti. Anaokulunda bulunan öğretmenlerle birlikte sohbet eden Harput, okulun ihtiyacı olup olmadığını sordu. Anaokulu minik öğrencileri de Vali Amcalarına çeşitli hediyeler armağan ettiler.
TOKİ'YE ZİYARET
Yenişehir belediyesinin öncülüğünde yaptırılan TOKİ Toplu konut evlerini ziyaret eden Vali Şahabettin Harput'u, TOKİ inşaatını üstlenen Fuat Çelik karşıladı. Burada yapılan evler hakkında bilgiler alan Vali Harput, "Buraya ayrı bir kent kurmuşunuz. Vatandaşımızı ev sahibi yapıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum" dedi.
TOKİ ziyaretinin ardından hayırsever iş adamlarının destekleri ile yaptırılan Müyesser İbrahim Sünnetçioğlu ilköğretim okuluna giden Vali Şahabettin Harput yeni yapılan "Eğitim Toplantı Kültür ve Spor Merkezini" gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
İşadamı Yalçın Sünnetçioğlu'nun katkıları ile yapılan 500 kişilik Kültür ve spor merkezini çok beğenen ve okul yöneticilerini de tebrik eden Harput, "Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize yapılan bu anlamlı hizmette emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu. Salonda Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve bir öğrenci birlikte masa tenisi oynayan Vali Şahabettin Harput, öğrencilerin kendisine gösterdiği yoğun ilgiye cevapsız kalmayarak, onlarla birlikte sohbet ederek ileride hangi mesleği yapacaklarını sordu.
ŞEMAEKİ EVİ MÜZESİNE YARDIM SÖZÜ!
Vali Şahabettin Harput ve beraberindeki heyet daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan Şemaki Evi Müzesini ziyaret ederek, müze hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik'ten bilgiler aldı. Şemaki Evi Müzesine İl Özel İdare tarafından yardım yapılacağı sözünü veren Harput, yürüyerek Belediye meydanına geçti. Yolda vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Vali Harput, esnaflara hayırlı işler diledi.
Belediye binasına geçişi sırasında köy muhtarları tarafından karşılanan Vali Harput belediye binasında muhtarlar ile bir araya geldi. Muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Harput, 2009 yılında sulamaya çok önem vereceklerinin altını çizdi. Muhtarların sulama talep etmeleri durumunda iki şeye dikkat edeceklerini belirten Vali Harput "Sulama göleti talep etmeniz durumunda bölgede su var mı ona bakacağız ve bir de sulama göleti arazisinin kamuya ait olmasına dikkat edeceğiz. Bunlar olduğu takdirde elimizden geleni yapacağız" dedi.
İlçeye ziyareti sonrasında Yenişehir'e hayran kaldığını da belirten Vali Şahabettin Harput, "Yenişehir her yönüyle çok güzel bir ilçemiz gerek yapısı, gerek tarihi ve sıcakkanlı insanları ile çok güzel samimi sıcak bir ilçemiz burada bulunmaktan dolayı mutluyum" diye konuştu.
Ziyaretlerin ardından Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Vali Harput'un onuruna Belediye Spor Kompleksinde bir yemek verdi.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 10:42:08
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 21:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?