25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

İGM üyeleri Yenişehir'de

İGM ÜYELERİ YENİŞEHİR'DE YIKILAN KÖPRÜLERİ İNCELEDİ

Bursa İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, Yenişehir'de sele maruz kalan bölgede incelemelerde bulundu.

Yenişehir’de metrekareye 115 kilogram yağış düşerken, sağanak yağış dereleri taşırdı, köprülerin çökmesine sebep oldu. Yenişehir’e bağlı Menteşe, Karacaali, Toprakocak, Karaköy, Selimiye, Yolören, ve civar köylerde bulunan araziler ve bazı evler su altında kaldı. İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, Yolören ve Kara köylerinde yıkılma tehlikesi geçiren köprülerde incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerinin çalıştığını söyleyen İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er, "Son yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Çiftçimizin zararı oldukça fazla, derelerin taştığını ve arazinin büyük bir bölümünün sular altında kaldığını yerinde gördük. Yıkılan köprüler var. Meydana gelen zararların tespiti yetkililer tarafından yapılıyor. Çiftçilerimizin zararları en kısa zamanda tespit edilip gereken yapılacaktır. Şu an için dere yataklarında daha fazla zarar olmaması için Özel İdare ve DSİ ekipleri çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 14:25:01
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 14:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?