18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Jandarma muhtar dayanışması

Yenişehir İlçesi’nde Jandarma Bölük Komutanlığı, toplum destekli güvenlik hizmetleri ile ilgili köy muhtarlarına bilgi verdi.

Bölük Komutan Vekili Üsteğmen Bahadır Baltalarlı, jandarma ile köy muhtarlarının içli dışlı olmaları gerektiğini belirterek, "Ancak hala benim makamıma gelmeyen muhtarlarımız var. Yenişehir’e her gelişinizde bana mutlaka uğrayın" dedi. Toplum destekli güvenlik modeli oluşturmak için çabaladıklarına dikkat çeken Baltalarlı, "Bunun için de özellikle köy muhtarları bu modelin kesinlikle içinde olmalıdır. Burada konuştuğumuz her şeyi vatandaşınıza anlatın. Muhtarlar köylerin her şeyidir. Yetkiniz çok fazla. Siz kamu görevlisisiniz. Bayram öncesi hayvan hırsızları artabilir. Köylüleri bu hususta uyarın. Herkes kendi tedbirini kendi almalı. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’nun maksadı suçluları yakalamaktır. Bunun için köyünüze gelen yabancılarla ilgili bize hemen bilgi verin. Özellikle köyünüze gelen ve 30 günden fazla kalan misafirlerden kimlik sorun. Köyünüzdeki işletmelerin ruhsatlarını kontrol edin ve suç işlendiği anda hemen müdahale edin" diye konuştu. Yenişehir köylerinde en fazla darp ve küfürleşme gibi vakalar meydana geldiğini anlatan Baltalarlı, bu gibi durumları köy muhtarlarının halletmesini istedi.

yenişehir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 13:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail doğan IP: 85.103.8.xxx Tarih : 2.08.2005 20:10:16
ben mecidiyeköy doğumluyum adım ismail doğan ilokul 2.sınıfı yenişehirde okudum şu an istanbulda oturuyorum bence jandarma muhtar dayanışması iyifakat bu dayanışma kelimesinin yerine başka bir kelime daha şık olabilir. muhtarlarla ilgili muayyen zamanlarda seminerler vererek sertifika verilebilirmi mevzuat uygunmu bilmiyorum. selamlar...