22
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Öfkeli kocaya 20 yıl istendi

Yenişehir'de, annesinin evine giden 9 aylık karısını, kayınvalidesiyle birilikte bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Osman Karasu’nun yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar hapsi talep edilen Osman Karasu, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Eşinin hamile olduğunu söyleyen Karasu, "Eşim hamile kaldıktan sonra kayınvalidem Remziye Ayaz sürekli çocuğu aldırmamız için bize baskı yapıyordu. ’Sen işsizsin. Kendinize zor bakıyorsunuz? Ona nasıl bakacaksınız?’ diyordu. Aramızda hep bu yüzden tartışma çıkıyordu" dedi.

Olay günü eşine tokat attığını söyleyen Karasu, "Ben yokken eve kardeşim gelmiş. Eşime ’Kardeşimin geldiğini neden söylemedin?’ diye sordum. Eşim unuttuğunu söyledi. Sinirlenerek bir kaç tokat attım. Bunun üzerine eşim annesinin evine gitmiş. Yuvamın yıkılmasını istemediğim için ben de arkasından gittim. Eşimi evimize götürmek istedim. Kayınvalidem bana karşı çıktı. Sinirlerime hakim olamadım. Bıçağı çıkardım ve rastgele salladım. Kendimi kaybetmiştim. Paniklemiştim. Çok pişmanım yuvamın yıkılmasını istemiyorum" deyince, mahkeme başkanı Ali Demir, "Şimdiki pişmanlığın bir işe yaramaz. Yuvanın yıkılmasını istemiyorsan, bıçağı eline almadan önce düşünecektin" diye konuştu.

8 aylık hamile olduğu öğrenilen Aslı Karasu ise, olay günü kocasının eve gelen kardeşi yüzünden tartıştıklarını ifade ederek, "İşsiz olduğu için aramızda huzursuzluk vardı. Annemin yanına gidince arkamdan geldi. Çılgın gibiydi. Durdurmak istedim, ancak göğsümden bıçaklandım. Geri kalanını hatırlamıyorum" dedi.

Ara ara gözyaşlarına boğulan kayınvalide Remziye Ayaz ise, yeni doğacak çocuğun aldırılması yönünde baskı yaptığı iddialarını yalanlarken, "Sanığa işsiz olduğu için hep çalışmasını söylüyorduk. Kızım eşi tarafından dövülünce bize geldi. Biz yuvaları yıkılmaması için iyi geçinmeleri yönünde telkinler veriyorduk. Nasıl bu hale geldi anlamıyorum. Olay günü yaralanan kızımı hastaneye götürmek istedim. Hastaneye gittiğimde kendimin de yaralanmış olduğumu gördüm. Artık olan oldu. Bizi rahatsız etmesin yeter. Biz ondan şikayetçi değiliz" diye konuştu. Şahitlerin dinlendiği duruşmada sanığın tahliye talebi reddedilirken, dava eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 15:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?