18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Okul polisleri iş başında

Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde artık her okulda bir polis görev yaparak, öğrencileri kötü kişilerin zararından koruyacak. Okul polisi projesinin Türkiye genelinde yalnızca Kocaeli ve Rize’de uygulandığı, Bursa’da ilk olarak Yenişehir’de hayata geçirildiği belirtildi.

Proje hakkında personeline bilgi veren Yenişehir Emniyet Müdürü Levent Ulukan, çocuk hakları konusunda uluslararası anlaşmalara Türkiye’nin de taraf olduğunu belirterek, "İlçemizdeki okul müdürlükleri ile koordineli olarak her okulda bir polis görevlendirdik. Suçla mücadele ve suçun önlenmesi görevi öncelikli olarak teşkilatımıza verilmişse de, mülki idare teşkilatları, belediyeler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, eğitim-öğretim kurumları, sosyal hizmet kurumları gibi kuruluşların da bu konudaki mücadeleye azami derecede iştirakinin sağlanması için okul polislerimiz köprü vazifesi görecekler ve ilgili birimleri harekete geçirecek. İlköğretim ve liselerde öğrencilerin güvenlikle ilgili sıkıntılarını iletebileceği ve kendilerini okul çevresindeki kötü niyetli kişilere karşı daima koruyacak bir polisin varlığını hissedebileceği bu uygulama çerçevesinde her okula öğrencilerle iletişim kurabilecek bir polis görevlendirildi" dedi.

Okul ve çevresinde trafik, asayiş ve narkotik yönünden meydana gelmesi muhtemel suçlara karşı önleyici çalışmalar yapacak olan okul polislerini öğrencilerin abla, amca kadar yakın görmelerini isteyen Ulukan, "Öğrencilerin güvenlikle ilgili sorunlarını rahatça iletebilmelerini, kötü niyetli kişilere karşı kendilerini daima koruyacak bir olduğunu hissetmelerini sağlamak bu projenin hedefidir. Konseptimiz geleceğin büyükleri olan öğrencilerimizde örnek bir polis imajı oluşturmak, gelecekte polis-halk ilişkilerine ivme kazandırarak öğrencilere polisi sevdirmek ve onların güvenliğini en üst seviyede disiplinli ve bilinçli bir şekilde sağlamaktır. Bu amaçla okullara görevlendirilen personel, okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilerle devamlı irtibat halinde olacak, okul aile birliği toplantılarına katılarak tespitlerini bir rapor halinde Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilecek" diye konuştu.

bursa
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 14:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?