22
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Okul servislerine sıkı takip

Milyonlarca öğrenciyi evleri ile okulları arasında taşıyan servisler, trafik polisi ve zabıtasının denetiminde olacak. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uymayan servislere çalışma izni verilmeyecek.

Yetkililer, okullara servis çekecek araç sürücülerine ‘gerekli hazırlıkları yapın’ uyarısında bulunuyor Ders yılının başlamasına 15 gün kala öğrenci servisleri de yakın takibe alındı. Öğrencilerin can güvenliği açısından büyük önem taşıyan servisler, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve yeni yasayla ‘S’ plakalı araçların ruhsat ve denetim görevini üstlenen Zabıta Müdürlüğü’nün takibinde olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Koçak, İçişleri Bakanlığı’nın Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne göre, okul servis araçlarında öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmasının ilk plana alındığını belirterek, bu konuda hiçbir sürücüye ve kuruma taviz verilmeyeceğini söyledi. Servislerde emniyet kemeri ve rehber öğretmen bulundurma zorunluluğunun bu yıl da sürdürüleceği ve kuralları ihlal eden araçların trafikten men edileceği öğrenildi.

Bu arada, öğrenci servislerinde uyulması gereken kurallar şöyle: “Servislere başka yolcuların alınmayacak. Kapasitenin üzerine çıkılmayacak. Her koltukta emniyet kemeri bulundurulacak. Şoförler 3 yıllık “E” sınıfı ya da 5 yıllık “B” sınıfı sürücü belgesine sahip olacak. Güzergah dışına çıkılmayacak. Araçlarda sağlık çantası ve trafik seti bulundurulacak. Öğrencilerin kolayca yetişebileceği cam çerçevelerin sabit olmasına dikkat edilecek. 6 ayda bir araç bakımı yaptırılacak. Ayrı butonla çalışan otomatik kapı ve DUR ikaz lambası bulundurulacak.” Hüseyin Koçak, ‘S’ plakalarla ilgili yetkinin kendilerine geçmesinin ardından Bursa’da 2 bin 643 araca çalışma ruhsatı verdiklerini belirterek, “Hak sahibi olmayanların kesinlikle taşımacılık yapmalarına izin vermeyeceğiz. Okul servisleri konusunda da, binlerce öğrencimizin can ve mal güvenliğini her zaman olduğu gibi ön planda tutacağız. Bursa’da son 15 günde yaptığımız kontroller sonucu gayri yasal çalışan 68 aracı otoparka bağladık. Kendi fabrikasında servis çekip de güzergah izin belgesi alan 700 civarında da araç bulunuyor” diye konuştu.

Y.Şehir Gündem - Erdem BAHADIR
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 23:54:27
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 02:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?