17
Mayıs
2024
Cuma
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

OSB'nin protokolü imzalandı

Yenişehir İlçesi’ne organize sanayi bölgesi kurulması için başlatılan çalışmalar hızlandı.
Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, 2000 yılında OSB konusunda yer tespiti yapıldıktan sonra projenin askıya alındığını belirterek, "Bizim seçimlerden önce verdiğimiz vaatlerden birisi işsizliği bitirmekti. Bunun için OSB’nin bir an önce bitirilmesi yönünde çalışmalarımızı hızlandırdık. 2000 yılında yer tespiti yapılan OSB için Bilecik yolundan da alternatif yer gösterdik. Ancak burası Boğazköy Barajı havzasında kaldığı için yeterli ve gerekli alanı bulamadık. O yüzden eski yere yöneldik. Bu yerimizde de ulaşım sıkıntısı göze çarpıyordu. Ancak biz 2005 yılında ihalesi yapılacak olan çevre yolunu OSB’nin yanından geçirerek bu meseleyi halledeceğiz" dedi.

OSB protokolünü imzaladıklarını açıklayan Cingil, "Bu aşamadan sonra valilikten protokolü onaylatıp Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan YOSAB’ın sicil numarasını alacağız. Ardından planlama çalışmalarına vakit geçirmeden başlayacağız ve kamu yararı kararını aldıracağız. Daha sonra alt yapı çalışmaları ile birlikte yatırımcının istifadesine sunacağız" diye konuştu.
2250 dönüm alan üzerine kurulacak OSB’nin müteşebbis heyetinin tamamının belediye meclis üyelerinden oluştuğuna dikkat çeken Cingil, istimlak bedellerini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın karşılayacağını, mevcut arazinin yüzde 90’ının şahıslara, kalan yüzde 10’luk kısmı da belediye ve hazineye ait olduğunu anlattı. Cingil, organize sanayi bölgesinde çevreye zarar vermeyecek olan konserve, salça, soğuk hava deposu, şoklama, un, yem, yağ, elektronik, ambalaj, mobilya montajı gibi sektörlerin faaliyet göstereceğini sözlerine ekledi.

bursa
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 14:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?