19
Mayıs
2024
Pazar
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Park ederken dikkat!

Birçoğumuzun dikkatini çekmiştir, ilçemizde görev yapan trafik ekipleri hatalı park edilmiş araçların fotoğraflarını çekerek bu durumu belgelendirme yoluna gidiyorlar. Bilgisine başvurduğumuz Yenişehir Emniyet Müdürü Ferruh Dede, bizlere bu uygulamanın yanı sıra merak edilen birçok konu hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Ferruh Dede’nin Yenisehir.com’a yaptığı açıklamanın satır başları şöyle;

ARAÇ SAYISININ ARTMASI TRAFİK SORUNUNDA BAŞLICA ETKEN“

Öncelikle dar yolları olan, trafik yoğunluğuna rağmen yol ve park yeri anlamında, altyapısı eksik olan ilçemizde çok yoğun yaşanan park sorununa değinmiş olmanızdan dolayı tebrik ederim. Bu sorunu çözmek için Kaymakamlığımız başta olmak üzere Belediyemiz ve Karayolları Şube Şefliğimizle birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak; hızla çoğalan araç trafiğine rağmen fiziki engelleri aşmanın zaman alacağı da malumdur. “

YAKIN ZAMANDA YENİ PARK YERLERİ TESPİT EDİLDİ
“Emniyet Müdürlüğü olarak görevimiz var olan düzene göre denetleme yapmakla sınırlıdır. Trafik düzenini İlçe Trafik Komisyonu kararları belirler. Yakın zamanda da İlçemizde yeni park yerleri tespit edilmiş, işaretlendirmeleri yapılmış ve basın yoluyla da halkımıza duyurulmuştur. Bu konuda destek veren basınımıza da teşekkür ederim.”

CEZA TEBLİĞİNİ YAPAMADIĞIMIZ DURUMLARDA FOTOĞRAF ÇEKİYORUZ
“Karayolları Trafik Kanununa göre denetleme görevini yapan ekiplerimiz, hatalı park yapan araçlarla karşılaştıkları zaman öncelikle araç sürücüsüne ulaşmaya ve uygun şekilde park edilmesini sağlamaya çalışır. Bunu genelde megafon ile anons ederek yapar. Anonsa cevap verilmediği zaman, çevreden tanıyan olup olmadığı sorulur, yine de bulunamaz ise ceza-i işlem uygulanır. Ceza uygulamasının tebliğini yapamadığımız durumda da fotoğraf çekeriz. Ceza makbuzunun bir suretini aracın görünen bir yerine koyarız ki sürücü aracına döndüğünde fark edebilsin. “

CEZA UYGULAMASINA 1 HAFTA İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLİR
“İtiraz süresi bir haftadır. İtiraz makamı hukuk mahkemeleridir. Bu fotoğraf, itiraz olması halinde sunulmak üzere en az bir hafta arşivlenir. Bu şekilde akıllara gelebilecek sorulara cevap vermiş oluruz. Ancak; eğer sürücü bulunmuş ise fotoğrafa gerek kalmaz. Hatalı park halindeki aracın trafiği engellemesi, acil giriş-çıkış yerlerinde bulunması gibi durumlarda ise aracın otoparka çekilmesini sağlayabiliriz. Bunun dışında çekme işlemini pek uygulamayız. “

KESİLEN CEZA KESİNDİR
“Kanuna göre, Trafik Görevlisi Memurun uyguladığı ceza kesindir. Bir hafta içerisinde Hukuk Mahkemesine itiraz edilebilir. Bu itirazlar esnasında, itiraz eden vatandaşın iddiasını ispat zorunluluğu vardır. Ancak; elimizde bulunan delilleri adli makamlara sunmamız tabiidir. Bizim amacımız vatandaşa hizmet olduğuna göre delil sunmada da yardımcı oluruz ve bu fotoğrafları sunarız. Bunun gibi alkol ve hız ölçen cihazlarımızın kayıtları da arşivlenir ve aynı amaçla kullanılır.”

ÖZÜRLÜ PARK YERLERİNE DİKKAT EDİLMELİ
“Özellikle belirtilmesi gereken bir diğer konu; özürlü park yerleridir. İşaretinin bulunduğu yere ancak, plakasında özürlü işareti olan araçlar park edebilir. Bunun dışında sürekli boş kalmalıdır. Uygunsuz park edilmesi durumunda uyarılmaz, ceza-i işlem uygulanır ve derhal çekilmesi sağlanır. İlçemizde bu şekilde iki yer mevcuttur. Herkesin bu konuda çok dikkatli olduğumuzu bilmesini, tavsiye ederim.”

SADECE ARAÇLAR DEĞİL, YOL KENARLARINDAKİ EV VE İŞ YERLERİ DE KONTROL EDİLİR
“Sadece araçlar ve sürücüleri değil, yol kenarında bulunan ev ve işyerleri de kontrol edilir. Trafiği engelleyecek şekilde yola konulmuş eşyaların da kaldırılması sağlanır. Hatta bu konuda, ana caddelerimizde bulunan işyeri sahiplerine tek tek ulaşılarak uyarılmıştır.”

DÖRTLÜ FLÂŞÖRLERİ YAKMAK PARK İZNİ ALMAK DEMEK DEĞİLDİR
“Bir diğer konu ise park ile duraklama arasında ki farkın çok bilinmemesinden kaynaklanır. Sürücü aracı terk ettiği andan itibaren park edilmiştir. Bir iki dakika bile yanlış park anlamına gelir. Dörtlü flâşörleri yakmak kendi kendine park izni vermek anlamına gelmez.”
Bu haberinizi okuyan hemşerilerimizin, hepimizi ortak rahatsız eden bu konuda daha dikkatli olacağını umuyorum. Kazasız ve cezasız günler dilerim."
 

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 07:44:47
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 11:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?