20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Partilere ziyaretler başladı


İLK ZİYARET YÜKSEK OKULA

Siyasi Parti ziyaretleri öncesinde ilk olarak İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız’a bir ziyaret gerçekleştiren Yenişehirliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu ile birlikte özellikle çiftçilik ve hayvancılık konularında halkımıza eğitim seminerleri düzenlenmesi konusunda ortak yapılacak çalışmalara hazır olduklarını belirttiler. İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız da Yenişehirliler Derneği’nin yaptığı bu ziyaret dolayısıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi, derneğin etkinliklerini yazılı ve görsel basından takip ettiğini ve yapılan çalışmaların çok yerinde olduğunu ifade ederken; “Yenişehirliler Derneği Yenişehir’de ki büyük bir açığı kapatmıştır.” dedi. 

İLÇE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜLER 

İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun ardından yapılan siyasi parti ilçe teşkilat ziyaretleri sırasıyla Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile devam etti. Yapılan ziyaretlerde Yenişehirliler Derneği’nin yaptıkları faaliyetleri anlatan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Eroğlu, “Yenişehirliler Derneği, her sivil toplum kuruluşunun olması gerektiği gibi siyaset üstü bir teşekküldür. Tek bir amacımız var, o da Yenişehir’i hak ettiği yere çıkarmaktır. Bunun için bundan önce nasıl çalıştıysak bundan sonra da öyle çalışacağız. Her zaman dediğimiz gibi bizler; Yenişehir için yapılacak tüm olumlu çalışmaların yanında olduğumuz gibi olumsuz çalışma ve düşüncelerinde karşısındayız.” dedi. 

FAHRETTİN KASAP: “HEPİMİZN HEDEFİ AYNI” 

İlk olarak CHP Lokalinde Yenişehirliler Derneği’ni karşılayan CHP İlçe Başkanı Fahrettin Kasap, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtirken; “Yaptığınız bu ziyaretten inanın çok memnun oldum. Hepimizin hedefinin aynı olduğunu görüyorum. Yenişehir; çalışmalarımızda ortak payda olmalı ve bu minvalde çalışmalıyız.” dedi. Ardından Yenişehirliler Derneği’ni parti lokallerinde ağırlayan DP İlçe Başkanı Osman Kaya ve Yönetim Kurulu oldu. Kaya, Yenişehir için düşündükleri projeleri dernek yönetim kurulu ile paylaştı. Ülkenin en köklü siyasi partilerinden birisi olduklarını beyan eden Kaya; 29 Mart Yerel Seçimleri’nde oldukça iddialı olduklarını belirtti. 

ZEKERİYA KILIÇ: “GÖRECEKSİNİZ SEÇİMLERDE GÜLEN TARAF BİZ OLACAĞIZ…” 

Bir sonraki ziyaret SP İlçe Yönetimine yapıldı. Saadet Partisi, Yenişehirliler Derneği’ni tam kadro karşıladı. Karşılıklı bilgi alış-verişi ile geçen görüşmede SP’li Yöneticiler ülke ekonomisi ile ilgili bilgi verirken ilçemizde ki sorunlara da değindiler. Son ziyaret MHP İlçe Başkanı Zekeriya Kılıç ve ekibine yapıldı. Başkan Kılıç, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken; Yenişehirliler Derneği yaptıkları çalışmalarla gerçekten tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek teşkil etmektedir. Keşke diğer derneklerde bu şekilde çalışabilseler.” dedi. Sonrasında MHP olarak yerel seçim çalışmaları kapsamında bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Kılıç, 2009 Yerel Seçimleri ile ilgili olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtirken;“ Yerel seçimlerde oldukça iddialıyız. Göreceksiniz seçim sonucunda gülen taraf biz olacağız. Yakın bir zamanda belediye Başkan adayı ve projelerimizi açıklayacağız.” dedi.

Yenişehirliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Eroğlu yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday arayışlarında olan siyasi parti ilçe teşkilatlarına “Başkan adaylarında olması gereken özellikler” konulu hazırladıkları bir raporu sundular.
Yenişehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri siyasi parti ziyaretlerine önümüzdeki hafta Adalet ve Kalkınma Partisi ve Anavatan Partisi ile devam edeceklerini belirttiler.

Tayfun Sırman / Yenişehir - KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 07:51:26
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 09:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?