18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

'Senetleri tefecilere vereceğim'

CHP İL BAŞKAN ADAYINI ÖLDÜRÜP OĞLUNU YARALAYAN SANIK HAKİM KARŞISINDA

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, CHP'li belediye başkan adayını pompalı tüfekle öldürüp oğlunu da yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Kendisiyle ortak olunduktan sonra arazilerinde define arandığını iddia eden çiftçi sanık, "Teminat olarak verdiğim senetlere milyarlarca lira yazıp tahsil etmek istedikleri için arazimi satmak zorunda kaldım. Buna rağmen ben kimseyi kasten öldürmedim" dedi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek ve yaralamak" suçundan müebbet hapis talebiyle yargılanan 3 çocuk babası H.Ş. (63), ilk kez hakim karşısına çıktı. 6 ay önce CHP'nin eski belediye başkan adayı Sadi Ç.'yi (77) pompalı tüfekle öldürüp oğlu Tamer Ç.'yi de yaralamakla suçlanan sanık, hakkındaki iddiaları yalanladı. Olay günü, son 7 yıl içinde yaşananları konuşmak için maktul Sadi Ç. ile buluştuklarını belirten H.Ş., "Ancak olay günü Sadi Ç. üzerime yürüdü. Aramızda 1 metre vardı. Elini beline atınca silah çıkaracak sandım. Onu korkutmak için pompalı tüfekle yere doğru ateş ettim. Öldürme kastım yoktu" dedi.

Karadut köyünde bir arazisi olduğunu ifade eden H.Ş., gelişen olayları şöyle anlattı:

"2003 yılında maktul ile oğlu, çiftliğimde hayvan besiciliği yapmak istedi. Sermayeyi onlar koydu. Bana boş senetler imzalattırdılar. Zaman zaman bankadan senetleri teminat gösterip para aldılar. Bir süre sonra ben çiftlikte olmadığım sırada, arazimde define aramışlar. Bununla ilgili Yenişehir jandarması ve Bursa polisine haber verdim. Arazimi, imzaladığım senetlere binlerce lira yazarak icraya verdiler. İstanbul'dan gelen bir işadamı 5 milyon 500 bin lira vererek arazimi alacağını söyledi. Karşı çıkınca, Tamer Ç., 'Senetleri tefecilere, Romanlara vereceğim' dedi. Bu yüzden ortaklığımız bozuldu. Olay günüde bana verdikleri pompalı tüfek, motosiklet ve evrakları getirmemi istediklerinden dolayı iş yerlerine gittim. Burada bana yine hakaret edince oradan uzaklaşmak istedim. Fakat maktul Sadi Ç., arkamdan gelip elini beline atınca motosikletin üzerindeki pompalı tüfeği alıp yakın mesafeden yere doğru ateş ettim. Tamer Ç.'nin nasıl yaralandığını görmedim. Sadi Ç.'yi öldürme kastım yoktu."

Babasını kaybettiği olayda yaralanan Tamer Ç. ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada dinlenen şahit M.Ş., maktul ve oğlunun define aradığını doğrularken, sanığın yaşadıklarından dolayı bulanıma girip sık sık intihar edeceğini söylediğini anlattı. Dava, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

CHP İL BAŞKAN ADAYINI ÖLDÜRÜP OĞLUNU YARALAYAN SANIK HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 11:51:05
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 12:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?