18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

Toplu balık ölümleri vatandaşı tedirgin etti

İnegöl’deki sanayi kuruluşlarından gelen kimyevi atıklar sebebiyle hızla kirlenen ve Yenişehir Ovası’ndaki birçok köyden geçen Kocasu’da dün ölü balıkların karaya vurduğunu gören Çamönü Köyü sakinleri, durumu Ziraat Odası’na bildirdi.

Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Karaköy Muhtarı İsmail Yiğit, dere boyuna giderek incelemelerde bulundu.

Yiğit, Kocasu’dan tarlalarını sulayamadıklarını ve hayvanlara su içiremediklerini belirterek, "Bari içinde yaşayan canlılar ölmesin. Bunun için yapılan tüm çalışmalar maalesef olumlu sonuç vermiyor. Yine her yıl bu dönemde toplu balık ölümleri gerçekleşiyor. Bu dere böyle olduğu sürece, Boğazköy Barajı’nın hiçbir faydası olmayacak. Önemli olan bu suyun temizlenmesi" dedi.

Çamönü Köyü sakinleri de, suyun bir gün önce simsiyah aktığını hatırlatarak, "Ertesi gün kalktığımızda yüzlerce ölü balık karaya vurmuştu. Yetkililerin bu konuyla ilgilenerek, balık ölümlerinin sebebini araştırmasını istiyoruz" dedi.

iha-yenişehir
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 14:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 85.100.17.xxx Tarih : 12.09.2008 23:18:03

aynı sorun bizim deremizdede vardı dereyi takip edecek olursanız süpürtü köyünde bulunan CP.tavuk kesimane fab. atılan atıklar hiç bir şekilde filtre edilmeden dereye atılmaktadır ve ayrıca sizde bu ölümler bizimde başımıza gelmektedir ayrıca küçük ve büyükbaş ölümleride gerçekleşmek"tedir. bu durumu büyük bir şiddetle kınıyoruz yetkililere seslenip gereginin yapılmasını istiyoruz...!