18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Ankara Yolu'na cazibe merkezi

Yıldırım Belediyesi, Ankara Yolu üzerinde 174 bin metrekarelik alana sahip Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nü yeniden planlayarak, şehrin doğusunda yeni bir cazibe merkezi oluşturacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Ankara Yolu güzelleştirme çalışmalarında önemli projeleri başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz, 'Güneş doğudan yükselir' sloganımızla çalışmalara başladık. Ankara Yolu'nda özel proje alanları oluşturuyoruz. Bu yerler için özel imar planları hazırlayarak bölge insanının alışveriş yaparken eğlenip dinlenebileceği, keyif alabileceği yeni merkezler oluşturacağız. Bunlar arasında Polis Okulu Kavşağı'nda yer alan eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü arazileri çok önemli bir çalışmayı oluşturuyor.

İl Genel Meclisi'nde yaptığımız görüşmelerde bu sahanın Yıldırım Belediyesi'ne tahsisi konusunda mutabakat çıktı. Bu alanın nasıl planlanacağı yönünde önümüzdeki günlerde yerinde tespit incelemesi yapacağız. 174 bin metrekarelik alanda, bu bölgede hizmet vermek için ihtiyacı bulunan kamu binaları için üst kısımlarda 17 dekarlık bir yer ayırıyoruz. Kompleksin içinde yer alan muhkem caminin etrafında dinlenme alanları olacak.

İzmir ve Yalova Yolu'ndaki gibi plaza tarzı modern bir çarşı olacak. Eski ve takviyeye muhtaç binaların yıkımını gerçekleştireceğiz. Alanda, plaza tarzı alışveriş merkezi inşa ederek, vatandaşlarımızın araçlarıyla kolayca ulaşabilecekleri, park sıkıntısı olmayan ve mağazaları dolaşırken eğlenebilecekleri bir merkez oluşturacağız.

Çok kısa sürede arazinin ana dağılımını yaptıktan sonra detay proje çalışmalarını başlatacağız. Kısa sürede plan-proje işlerini bitirerek 2006 yılında inşaat çalışmalarını başlatacağız. Yıldırım'da bu tür yeni cazibe merkezine büyük ihtiyaç var. Ankara Yolu'nda yapılacak böyle güzel tesislerin ortaya çıkmasıyla şehrin görüntüsü de güzelleşecek."

Eski Yol Su Elektrik (YSE) binasında, Ankara Yolu'na yakın kesimdeki lojmanların ise yıkılması veya kullanımıyla alakalı olarak yerinde incelemede karar verilecek. Binaların durumu takviyeye muhtaç ise yıkılması ağırlık kazanacak.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 11:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?