19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Kullanılmış eşyaya büyük ilgi

Demiryolu Caddesi'ndeki pazar pazarı yakınında kurulan ikinci el eşya pazarında, kullanılmış gömlek ve ayakkabıdan, tava ve tencereye kadar akla gelmeyecek her türlü ikinci el eşya eskiciler tarafından getirilerek sembolik fiyatlarla satılıyor.

İhtiyaç sahiplerinin 500 bin lira ile 5 milyon lira arasında fiyatlarla ayakkabı, pantolon, gömlek, tencere gibi kıyafet ve ev eşyası alabildiği pazarda, ilginç parçalar da dikkati çekiyor. Tavşan veya tilki kürkünden yapılmış bir kadın kürkü ise 40-50 YTL gibi bir fiyatla alıcı bulabiliyor.

Kullanılmış eşyaların eskiciler tarafından mahallelerden toplandıktan sonra pazar günleri satıldığı bu pazarda, genelde ev ve kişisel eşyalar satılıyor. Diğer elektronik, ticari ve mekanik cihazlar ise Yıldırım İlçesi'nde Yavuz Selim Mahallesi'ndeki spor kompleksi etrafında açılan sergilerde el değiştiriyor.

Ankara yolunda adliye karşısındaki ikinci el eski eşya pazarı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Eski eşyaya meraklı olanların her hafta ziyaret ettikleri pazarda fiyatlar da çok makul oluyor.

Eski eşya satıcıları ise, gün boyu soğukta beklediklerini, hurdacılardan aldıkları işe yarar malzemeleri sembolik rakamlarla yeniden kullanacaklara ulaştırdıklarını söyledi.

Bu pazarı ziyaret edenler ise orta ve alt gelir grubuna ait alıcılar oluyor. İkinci el eşyayı herkesin kullanmasının mümkün olmadığını belirten ziyaretçiler, "Biz mağazaların vitrinlerindeki kıyafetlere para verebilecek durumda değiliz.

Onun için ihtiyaçlarımızı bu sergilerde gördüğümüz ancak hala sağlamlığı ve kullanım durumu devam eden mallara 3-5 milyon vererek kavuşabiliyoruz. Bu eşyalardan çok kıymetli malzemelerden yapılmış ucuz ürünleri de bulmak bazen mümkün oluyor" dedi.

40 milyon liraya kürk alan bir bayan ise, astarını değiştirdikten ve ılık suyla yıkadıktan sonra bu ürünü uzun yıllar kullanacağını bildirdi. Pazarda 3 milyona emaye tencere, 2 milyona yün gömlek, 3-4 milyona kışlık ayakkabı bulunabiliyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 14:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?