18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Belediyeden kalıcı hayvan pazarı

Yıldırım Belediyesi, ilçeye kalıcı hayvan pazarı ve kurban kesim yeri kazandırıyor. Sivil toplum teşkilatları ile birlikte hareket eden Yıldırım Belediyesi, İsabey Mahallesi'ne yapılacak kalıcı hayvan pazarı ve kurban satış-kesim alanı için Bursa Kasaplar Odası ile protokol imzaladı.

Kurban bayramında arzu edilmeyen manzaraların yaşanmasını önleyecek ve sağlıklı kesim yapılmasını temin edecek proje, 2 aşamada gerçekleştirilecek. Bu projenin diğer belediyelere de örnek olması bekleniyor. Yıldırım sınırları içersinde hayvancılık ve besicilik ile uğraşan şahıs, işletme ve ahırların bir araya toplanacağı yaklaşık 55 dönümlük alanda, karantina uygulamaları, hastane hizmetleri verilecek.

Hayvan giriş ve çıkışları Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılırken, yarı açık hayvan padokları ile sabit ahırlar bulunacak. Belediye Başkanı Özgen Keskin, büyük bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız da, örnek olacak olan projenin Yıldırım Belediyesi'nin sivil toplum örgütleri ile el ele çalıştığının bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, "Biz oda olarak tek başımıza bu işi başaramazdık. Belediyenin bize verdiği destek ile Yıldırım ve Bursa, örnek bir kalıcı hayvan pazarı ve kurban satış-kesim yerine sahip oldu" diye konuştu.

Hazineye ait yaklaşık 55 bin dönümlük arazi üzerine yapılacak kalıcı hayvan pazarı ve kesim yerinin ilk bölümü önümüzdeki kurban bayramına yetiştirilecek. İlk etapta arazi düzenlenip beton dökülecek. Daha sonra yarı açık padok sistemi, ahırlar ve diğer birimler yapılacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü idare binası, hayvan hastanesi, mezbaha ve soğuk hava binalarının yapımı, altyapı, makine desteği, yol, ağaçlandırma işleri belediye tarafından yapılacak Kurban satış yerinin zemini, altyapı giderleri, kafeterya, açık padok sisteminin kurulmasını ise Bursa Kasaplar Odası üstlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:21:42
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 12:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?