4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Genel Bilgi

Fakültemiz 1993-1994 eğitim-öğretim yılında tek bölümle (Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü) öğretime başlamıştır. 1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni bölümler kurulmuş ve 1997 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi anabilim dallarının bölüm haline dönüşmesiyle bölüm sayısı 10'a, 2004 yılında kurulan Sosyoloji Bölümü ile 11’e yükselmiştir. Fakültemizde halen 11 örgün, 5 ikinci öğretim olmak üzere 16 ayrı programda eğitim-öğretim verilmektedir. 2009 yılı itibariyle Fakültemiz 3512 öğrenci ile öğretime devam etmektedir. 2008 yılından itibaren Fakültemizde Çift Dal ve Yan Dal uygulaması başlatılmış ve öğrencilere birden fazla programdan eğitim alma olanağı tanınmıştır.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan binasında 9’u teknik donanıma sahip olmak üzere 30 derslik, 3 bilgisayar laboratuarı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerine ait araştırma ve öğrenci laboratuarları ile Tarih ve Sanat Tarihi bölüm kütüphaneleri ve 1 okuma salonu yanında üniversitemize ait Merkez Araştırma Laboratuarı, Herbaryum Araştırma Merkezi, Türk-Avustralya Kültür Merkezi ve yerleşke dışında Ulupınar Astrofizik Gözlemevi yer almaktadır.

Ayrıca Fakülte binası içinde personel dinlenme salonu, Mediko-Sosyal Merkezi, kantin, tenis kortu, voleybol, basketbol ve masa tenisi sahası ile yerleşke alanında bilimsel ve sosyal aktiviteler için kullanılan Bilgi Merkezi, Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi ve Troia Kültür Merkezi bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Adres2 :Çanakkale
Posta Kodu :
Telefon :+90 286 2180018 (Santral)
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.