4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tarihçe

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007-2008 eğitim-öğretim yılında öğrencilerine ‘merhaba’ dedi. Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri 17 Eylül 2007 tarihinde “Önlük Giyme” töreni ile de uzun ve zorlu bir eğitime başladı.

Tıp Fakültesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu yerleşkesi Tıp Fakültesi dekanlık binasında hizmet vermektedir. Şu an kullanımda olan kapalı alan dekanlık binasıdır. Bilgisayar donanımlı okuma salonu, 2 adedi projeksiyonlu olarak hazırlanmış olan toplam 4 derslik, 37 büro (29 adet teftiş edilmiş), 6 biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarı, 1 anatomi laboratuarı, kafeteryadan oluşmaktadır.
 

Misyonu:

Tıp Fakültesinin öz görevi evrensel ölçütlerin ışığında, sağlığı geliştirebilen, koruyabilen, hastalıkları tanıyıp uygun tedavi uygulayabilen, insana saygılı pratisyen ve uzman hekimler yetiştirmek, bölgesel, ulusal ve evrensel sağlık durumunun tanımlanması, iyileştirilmesi konularında bilimsel araştırmalar gerçekleştirmektir. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde görev alacak akademik personel sağlık hizmetlerinin sunulmasında da eş zamanlı olarak çalışacaktır. Böylece hem hekim yetiştirme hem de bilimsel araştırma işlevleri için eşsiz bir uygulama ortamı yaratılacaktır. Sağlık durumu ve sorunlarına duyarlı olmanın önemini kavrayarak ülkemizde ve dünyada politikaların belirlenmesi ile ilgili olmayı benimsemiştir.

Vizyonu:

Yaşadığımız zaman ve coğrafyanın özelliklerini dikkate alarak, ulusal ve evrensel düzeyde işbirliği ve bilgi paylaşımının sağlanması gerekmektedir. Önümüzdeki yıllarda pratisyen ve uzman hekimlerin küreselleşme sonucu evrensel bilgi birikimine somut gereksinim duyacakları açıktır. Bu amaçla her düzeyde bilgi paylaşımını sağlayacak üniversiteler arası işbirliği, bilimsel toplantı düzenlenmesi,bilimsel araştırmalar için kaynak sağlanması giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Tıp fakültesi için hem uygulama alanı, hem bilimsel araştırmalar için veri kaynağı olan hastanelerin aynı zamanda gelir getirici uygulamaların başında yer alması değerlendirilmesi gereken bir fırsat niteliğindedir. Bölgemiz, ülkemiz ve hatta komşu ülkelerin mevcut dinamiklerin değerlendirilmesi sonucunda, yakın gelecekte hastanemizin sağlık uygulamaları açısından tercih edilen bir merkez haline gelmesi öngörülmektedir.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi
Adres2 :Çanakkale
Posta Kodu :17100
Telefon :(286) 2180018
Faks :(286) 2180393
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.