4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Tarihçe

10.10.1996 tarih ve 96/8655 sayılı Bakanlar kurulu (Lisans düzeyinde 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu kurulması) kararı ve 2 Kasım 1996 tarih ve 22805 sayılı resmi gazetede yayını sonucu kurulan T.C. Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunun amacı; öğrencilerini Atatürk İnkılapları ve İlkeleri doğrultusunda, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, hür düşünce gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, bireyin ailenin ve toplumun sağlık gereksinimlerinde bilgili ve becerikli yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

Hedeflenen bu amaçlarla 1997-1998 eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan yüksekokulumuzun 2008-2009 öğretim yılındaki öğrenci sayısı 433'e ulaşmıştır. Eğitim-Öğretim faaliyetimize Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında 22.11.1996 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde öteden beri Sağlık Meslek Lisesi olan binada devam etmekteyiz. Söz konusu bina 20 (Yirmi) yıllığına üniversitemize devredilmiş durumdadır. Binada 8 derslik, 3 Laboratuar, (Teknik, Fizik, Kimya), 1 bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve öğrenci lokali bulunmaktadır. Binanın şehir merkezinde olması ve öğrenci yurtlarına yakınlığı ise öğrencilerimiz için en büyük avantajdır. Hemşirelik ve Ebelik bölümü programlarının öğrenim dili Türkçe'dir. Öğrenim süresi 4 (dört) yıl, 8 (sekiz) yarıyıldır. Dört yıllık eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Lisans diploması verilir.

Yüksekokulumuzun 2004 yılı içinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na yapmış olduğu başvuru neticesinde, yüksekokul bünyesinde "Acil Yardım ve Afet Yönetimi" lisans programı açılmasına karar verilmiştir. Türkiye'de ilk olan bu programın amacı, afetlerde kriz masası sorumluluğu üstlenebilecek, kendisine bağlı sivil savunma birimlerini eğitip yönetebilecek, her türlü koşul altında arama ve kurtarma çalışmalarını organize ederek, sevk ve idaresini üstlenebilecek, gerektiğinde görev yaptığı bölgede yaşayan tüm insanlara, arama-kurtarma ve hayatta kalma konularında periyodik olarak eğitim verebilecek uzman personel yetiştirmektir. Ülkemiz açısından gelecekte son derece önemli görevler üstleneceğini tahmin ettiğimiz uzmanların yetişeceği bu bölümümüz 2005 yılında ilk 20 öğrencisini alarak akademik faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu
Adres2 :Çanakkale
Posta Kodu :
Telefon :0 286 217 10 01 / 212 94 02
Faks :0 286 217 60 57
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.