5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

1.5 ton dondurulmuş gıda imha edildi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan bir gıda firmasının tesislerinde üretilen ve piyasada satışa sunulan dondurulmuş gıda maddelerinden raf ömrünü dolduran 1.5 tonluk kısmı, satış yerlerinden toplanarak imha edildi. 

Dondurulmuş pizza, mantı, sigara böreği ve çeşitli hamur mamullerinden oluşan ve raf ömrünü dolduran ürünler, Nilüfer Gıda Fabrikası tarafından piyasadan toplanarak, fabrika yetkililerinin nezaretinde imha edilmek üzere araca yüklendi. Raf ömrünü tamamlayan gıdalar ardından şehir çöplüğünde açılan bir çukura gömülerek imha edildi. Nilüfer Gıda Gelibolu Müdürü Gıda Mühendisi Tamer Sakın, "Burada ürettiğimiz dondurulmuş gıdalardan çeşitli sebeplerle zaman içerisinde bozulan bazı ürünleri imha ediyoruz. Bunların tekrar tüketilmesi sağlık açısından uygun değil. 1.5 ton kadar bir malı imha ediyoruz" dedi. 

Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü Çevre Sağlığı yetkilileri tarafından imha edilmek üzere teslim alınan malzemeler, daha sonra şehir çöplüğüne götürülerek imha edildi. Sergilenen davranışın gıda sektöründeki diğer firmalar için örnek teşkil ettiğini belirten yetkililer, "Firma yetkililerini bu örnek davranışlarından ötürü tebrik ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 14:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?