5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

11 yıl sonra tamamlanıyor

Çanakkale'de Bayramiç İlçesi'nde 1997 yılında halktan toplanan bağışlarla kaba inşaatı tamamlanan 5 katlı, 50 yataklı devlet hastanesinin yangın merdivenlerinin çökmesi üzerine çalışmalar durdu. Sağlık Bakanlığı’nın yeni projesiyle 11 yıl sonra hastanenin tamamlanması için temel atılarak yapımına yeniden başlandı.

Dönemin Kaymakamı Halil Yavuz Kaya’nın önderlik etmesiyle yapımına 1997 yılında başlanan 5 katlı ve 50 yataklı devlet hastanesinin kaba inşaatı halktan toplanan bağışlarla bir yıl içinde tamamlandı. İlçedeki herkes yeni bir hastaneye kavuşacak olmanın sevincini yaşarken, hastanenin yangın merdivenlerinin tamamının çökmesiyle tüm planlar alt üst oldu. Mercek altına alınan hastane inşaatın sağlam olup olmadığı araştırılırken, ortaya bir de inşaatın ruhsatsız olduğu gerçeği çıktı. İnşaatın yapımı durdu ve konu adli mercilere intikal etti.

Aradan 11 yıl geçtikten sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanenin inşaatına ruhsat alındı. Yapılan etüdlerde hastanenin depreme dayanıklı olmadığı belirlenince, bu kez inşaatta güçlendirme yapılmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir proje hazırlamasının ardından törenle inşaat çalışmalarına yeniden başlandı. Törene Çanakkale AKP Milletvekili Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. İlhan Güney ile çok sayıda Bayramiçli katıldı. Hastane inşaatının yeniden başlayacak olmasının heyecanıyla Bayramiçliler törene büyük ilgi gösterdi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. İlhan Güney, yarım kalan hastane binasının 700 bin YTL’ye ihale edildiğini belirterek, inşaatın 21 Aralık 2008 tarihinde tamamlanacağını açıkladı. Güney, binada güçlendirme çalışması yapılmasının ardından zemin katına acil servis ve genel cerrahi servisi, doğumhane, yoğun bakım ve çocuk bakım servisi olarak hizmet verecek birinci katın ise tüp geçitle mevcut hastane binasına bağlanacağını bildirdi. İhtiyaç doğduğunda hastanenin 3, 4 ve 5'inci katlarının da düzenlenerek zamanla hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Diğer yandan mevcut devlet hastanesinin birinci katına 1 milyon YTL harcanarak yapılan ameliyathane de törenle hizmete girdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:05:35
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?