5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

13 yıl sonra hayat buluyor!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, 13 yıl önce çürümeye terk edilen fakülte binası Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

1999 yılında Marmara yarımadasında meydana gelen Gölcük depreminin ardından fakülte binasının boşaltılması kararı alınmış, 2000 yılında son eğitim-öğretim dönemini tamamlayan binada tahliye işlemi gerçekleşmişti. Deniz kıyısına yakın olması ve zemin sağlamlığı raporu alınamaması dolayısıyla yaklaşık 13 yıldır atıl durumda olan bina mezbeleliğe döndü. Binada hasar oluşurken, camları ve kapıları kullanılamaz hale geldi.

Lapseki Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından tahsisi istendi. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Cumhuriyet mahallesi Dalyan Ovası mevkiinde yer alan fakülte binasının hazineye ait olduğunu belirtti. Tavlı, bahçesiyle beraber on iki dönümlük alana sahip binanın, hizmetin devamlılığı halinde Lapseki Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Spor Kamp Eğitim Merkezi olarak kullanılacağını açıkladı. Kaymakam Tavlı, yapılan incelemeler sonunda binanın güçlendirilmesi şartıyla hizmete girebileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Müdürü Cihat Gündüz, kendileri ve ilçe açısından çok güzel bir gelişme olduğunu belirterek, binanın yıkımı ya da yeniden yapılması noktasında net bir karar olmadığının altını çizdi. Lapseki'nin böyle yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Gündüz, "Binayı değerlendiremeseydik devletin onca parası çöpe gidecekti" dedi. -  

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe 18:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?