5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

16.Altın Sardalya Festivali toplantısı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 25 ile 27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası 16. Altın Sardalya Festivali” dolayısı ile toplantı düzenlendi. 

Belediye meclis salonunda düzenlenen festival toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cihat Bingöl, küçük bir sahne üzerinde başlayan festivalin 16 yıl sonra uluslararası boyutta güzel bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Festival etkinlikleri kapsamında mevlevihanede sema gösterisi ve fotoğraf sergisi açılacak. Yabancı ülkelerden konukların da katılacağı etkinliklerde yerel sanatçıların yanı sıra, gençlere yönelik Manga grubunun da sahne alması için çalışıyoruz. Ayrıca son gece ise Seda Sayan’ın sahne alması için çalışmalarımız sürüyor. Etkinliklerimizde sünnet şöleni, uçurtma şenliği ve çeşitli sergi açılışlarıyla birlikte çok sayıda sportif etkinlikler de gerçekleştireceğiz” dedi. 

Düzenlenen festivalin Gelibolu’nun tanıtımına, esnafına ve tüccarına büyük faydalar sağladığını da belirten Belediye Başkanı Bingöl, belediye olarak herkese eşit mesafede davrandıklarını, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında yer aldıklarını ifade ederek, “Festivale sahip çıkması gereken ana unsurların düzenlenen toplantıya davet edilmesine rağmen mazaretleri olmadığı halde katılmaması bizleri üzdü” dedi.
Toplantıda görüşlerini bildiren Çanakkale bölgesinin ilk matbaa sahibi ve basın şeref kartı sahibi olan gazeteci Süleyman Tokgöz ise festivale adını veren sardalya balığını tutan balıkçıların festivale dahil edilmesi ve ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 14:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?