5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

16.Uluslararası Altın Sardalya Festivali

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 25 ile 27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan “16. Uluslararası Altın Sardalya Festivali” komitesine seçilen heyet toplantı düzenledi. 

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen komite toplantısında, festival boyunca yapılacak çeşitli müzik, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler görüşülerek, yapılması gereken konular hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. 

Belediye Başkanı Cihat Bingöl, festival boyunca herhangi bir eksikliğin olmaması için büyük çaba sarf edeceklerini belirterek, “Gelibolu’nun tanıtımına katkıda bulunacak festival boyunca kurulacak dev mangallarda, bu yıl yaklaşık 3 ton sardalya balığını pişirerek halkımıza ücretsiz olarak dağıtacağız” dedi. 

Bingöl, konuşmasında deniz memleketi olan Gelibolu’da deniz sporlarının da ön plana çıkarılması gerektiğini de söyleyerek, “Bunun için de yelken ve optimist sporlarının yapıldığı kulüplerin festival boyunca, çeşitli etkinlikler ile destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu kulüplerin sadece görünürde varolmalarını değil, yapacakları aktivite ve faaliyetler ile de kendilerini göstermeleri gerektiğine inanıyorum” dedi. 

Ticaret Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak ise, oda olarak sadece festivalin değil, bir çok etkinliğin altına imza attıklarını belirterek, “İlçede gerçekleştirilen bir çok etkinlikte en büyük desteği Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Esnaf ve Kefaret Kooperatifi veriyor. Diğer odalar ile derneklerin de bu tip etkinliklere destek vermeleri gerekiyor” dedi. 

Festival komitesi toplantısında ayrıca iki gün içerisinde festival programının belirlenerek, davetiyelerinin basılacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?