2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

18 aileye damızlık inek dağıtıldı

BAYRAMİÇ’TE 18 AİLEYE DAMIZLIK İNEK YARDIMI YAPILDI

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 aileye faizsiz 8 yıl vadeli ve ilk iki yılı geri ödemesiz ikişer inek verildi.

Fakir aileleri ekonomik olarak desteklemek ve hayvancılığı yaygınlaştırmak amacı ile 18 aileye yerli ırk damızlık inek verildiğini belirten Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, “Yaptığımız incelemeler sonunda 60 ailenin başvurusunu 18 aileye düşürdük. Damızlık ineklerin alımında da çok dikkatli ve hassas davrandık. Herhangi bir şaibe ve sıkıntıya yol açılmaması için inekleri ailelerin çektiği kura ile verdik. Bu hayvanlar artık sizin. Sizlerde hayvanlarınıza iyi bakarak bol süt alarak ailenize katkı sağlayın. Bu yardımlaşmanın devamı için aldığınız ineklerin geri ödemesini zamanında yapın ki, başka ailelerde hayvan sahibi olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından damızlık 3 aylık gebe olan inekler kulak küpeleri ile yapılan çekilişle sahiplerine verildi. 6.400 TL fiyatla alınan 3 aylık gebe inekler aynı fiyat üzerinden 8 yıl vadeli ve faizsiz, ilk iki yılı ödemesiz olarak ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

BAYRAMİÇ’TE 18 AİLEYE DAMIZLIK İNEK YARDIMI YAPILDI
BAYRAMİÇ’TE 18 AİLEYE DAMIZLIK İNEK YARDIMI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 17:00:04
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 17:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?