5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

2 hektar ormanlık alan yandı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park sınırları içerisinde bulunan Kanlıkuyular Mevkii'nde, dün akşam saatlerinde başlayan ve birkaç saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınıp söndürülen yangında, 2 hektarlık genç orman alanının tahrip olduğu bildirildi.

Yangının, 1994 yılında çıkan büyük orman yangınının yaşandığı bölgede etkili olmasını, ‘son derece talihsiz bir rastlantı’ şeklinde değerlendiren Çanakkale Orman Bölge Müdürü Mustafa Demirel, “1994 yılındaki büyük yangında yaklaşık 4 bin 50 hektar orman alanı kül olmuştu. Yangın Çanakkale'de adeta cehennemi yaşatmıştı. Bölge büyük bir özveriyle yeşillendirildi. Genç orman alanı oluşturuldu. Dünkü yangının da aynı yerde başlamış olması ise bize büyük panik yaşattı. Tekrar böyle büyük bir yangınla karşılaşmamak için var gücümüzle çalıştık. Yangını kısa sürede kontrol altına alıp söndürdük. 3 hektarlık alanda etkili olan yangında 2 hektar genç orman alanı kül oldu. 1994’ün yaralarını saran bu genç örtünün zarar görmesi çok üzücü. Ancak yangını ucuz atlattığımız ve gerekli tedbirleri hızla aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Bu arada, 4 uçak, 1 helikopter, 4 arazöz, 1 greyder, 1 dozer ve 30 kişilik ekiple birlikte yürütülen yangın söndürme çalışmalarına katılan izciler de takdir topladı. Müdür Demirel, söndürme çalışmalarında aktif görev alan, Türkiye İzciler Federasyonu'nun ‘Kardeş İzciler Programı’ kapsamında, Gelibolu Milli Parkı'nın içerisinde kamp kuran Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki okullardan gelen öğrencilerden oluşan izci oymağını tebrik etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 15:15:16
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 15:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?