2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

2 ilçede orman yangını

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü ile Ezine ilçesine bağlı Çamköy yakınlarında çıkan orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çevre illerden uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü ile Ezine ilçesine bağlı Çamköy yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden ilk etapta kara ekipleri ve ardından da il merkezinde konuşlandırılan 5 söndürme uçağı ile 1 helikopter yangın bölgesine gönderildi.

Yangın henüz kontrol altına alınamazken, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Şiddetli rüzgar sebebiyle alevlerin büyüme ihtimaline karşı civar illerden bölgeye takviye söndürme uçakları ve helikopterler talep ettik. Bu kapsamda Bursa, Akhisar, Balıkesir ve İzmir'den uçak ve helikopterler bölgeye geldi. Yangınlar ağırlıklı olarak bozuk makilik alan ile tarım arazileri ve anızlık bölgede olduğu için ciddi bir orman kaybımız yok. Rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayılması sebebiyle alevlerin kontrolünün sağlanmasına çalışılıyor. Civar ilçe ve illerden de dozer ve arazöz takviyesi yapılıyor. Ekiplerimiz havadan ve karadan bölgede çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2011 Pazar 17:23:05
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 09:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?