5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

2007 yılında hırsızlık olayları azaldı

Çanakkale’de 2007 yılında suç ve suçlularla mücadelede başarı bir yıl geçirildiği açıklandı. 

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü, düzenlediği basın toplantısında 2007 yılındaki istatistiki bilgiler hakkında açıklamalarda bulundu. Başsavcı Köklü, suç ve suçlularla mücadelede 2007 yılının başarılı geçtiğini belirterek, “2006 yılında işlenen suçlar arasında bin 517 ile ilk sırada yer alan hırsızlık suçları 2007 yılında önemli ölçüde azalarak bin 81’e indi. Bunun dışında yaralama, hakaret, dikkatsizlik tedbirsizlik sonucu yaralama, aile içi şiddet ve cinsel saldırı suçlarında ise 2007 yılında bir artış söz konusu. 2007 yılında 744 olan faili belli olmayan olay sayısı ise 2007 yılında 645’e geriledi. Çıkar amaçlı suç örgütleri ve suç işlemeye yatkın kişilere karşı uygulanan önleyici tedbirlerle işlenen suç sayısında 2007 yılında önceki yıla göre azda olsa bir azalma oldu Genel anlamda bakacak olursak 2007 yılın suç ve suçlularla mücadelede oldukça başarılı bir yıl oldu” dedi. 

Başsavcı İlmettin Köklü, toplantıda hırsızlık suçlarının azalmasının en önemli sebebinin suç ve suçlularla mücadelede yakın takibin olmasından kaynaklandığını belirterek, “2006 yılında bin 517 olan hırsızlık sayısı 2007’de bin 81’e indi. Bunun en önemli sebebi bu yakın takipten kaynaklanıyor. Hırsızlık olaylarını gerçekleştiren kişilerin yakın takip sonucu suçüstü yakalanmaları, ayrıca teknolojik imkanlar kullanılarak bunların tespitlerinin yapılması zanlıların cezaevinde uzun süre kalmalarına sebep oluyor. Bu sebeple de cezaevinden dışarı çıkamayan kişiler suç işleyemiyorlar. Cezalarını çekip dışarı çıkınlarda yakın takibe alındıkları için anında yakalanıyorlar. Çanakkale'de bu sebeple hırsızlık olaylarında 2007 yılında bir azalış söz konusu” dedi. 

Başsavcı İlmettin Köklü, cezaevine giren kişilerin topluma kazandırılması için bazı çalışmalar yaptıklarını da belirterek, “Her şeyden önce bu kişilerin cezaevinden çıktıktan sonra yeniden suç işlememeleri için bazı projeler geliştirdik. Cezaevinde kalan kişilerin meslek edinmelerini sağlamak amacıyla kurslar düzenleyip, okuma yazma bilmeyenleri de okuma öğreterek bunları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da cezaevinden çıkan bu kişilere sahip çıkmalarını ve onları dışlamamalarını istiyoruz. Böyle olduğu taktirde toplumla suç oranı önemli ölçüde azalabilir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 15:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?