5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

3 günde 10 deprem

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Beyçayırı köyünde 3 günde 10 ayrı depremin meydana gelmesi vatandaşları endişelendirmeye başladı. 

1 Haziran pazar sabahı 06.35’de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından aynı bölgede büyüklükleri 2,6 ile 3,8 olan 10 ayrı depremin daha olması vatandaşları korkuttu. Öte yandan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü yetkilileri konu ile ilgili depremlerin kendi kurdukları deprem istasyonu tarafından kaydedildiğini belirterek, “Depremler ile ilgili ilk analizler Deprem İzleme ve Veri İşlem Laboratuarı (DEİVİL) tarafından yapılmış olup sonuçlar bölgenin genel tektonik yapısına uygunluk göstermektedir. Moment büyüklüğü 4.2 olarak verilen deprem orta büyüklükte bir deprem olup yapısal hasar verecek nitelikte değildir. Öte yandan gerek Saros körfezinde, gerekse Biga Yarımadasında uzun süredir gözlenen sismik aktivitenin aktif fay sistemlerinin ürettiği benzer karakterdeki depremlerin bir sonucudur” dediler. 

Bu arada Biga ilçesine bağlı Beyçayırı köyünde gece 01.53’de 3,4 ve sabaha karşı 05.19’da da 2,6 büyüklüklerinde ayrı depremler daha oldu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 11:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?