2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

3 ilçede okullar tatil edildi

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildi.

Çan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle kaymakamlık bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu bildirildi.

Açıklamada, bin 100 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında ilçeye geldiği belirtilerek, ilk ve orta öğretimde eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle gerek Çan ilçe merkezinde, gerekse Çan'a bağlı köylerde vatandaşlara, belediye hoparlöründen, mecbur kalmadıkça yerleşim alanlarını terk etmemeleri uyarısında bulunuluyor.

Sürücülerin mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları istenirken, polis ve jandarma trafik ekipleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Taşımalı eğitimin yapıldığı Yenice ilçesinde de eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildiği bildirildi.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçedeki ilk ve ortaöğretim okullarında yarın eğitime ara verildiği bildirildi. İlçe Kaymakamı Osman Yenidoğan, yaptığı açıklamada, Bayramiç Çan karayolunun Muratlar köyü bölgesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın güçlükle yapıldığını söyledi.

Olumsuz bir durumun yaşanmaması için sürücülerin zincirsiz yola çıkmalarına izin verilmediğini belirten Yenidoğan “Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Bu nedenle yol temizleme çalışması yapılamıyor. Özellikle Bayramiç'ten Çan yönüne gidecek sürücüler zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılıyor” dedi.

 


 

...
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 18:59:39
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 19:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?