5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

32 yıllık kaptan törenle emekli oldu

32 yıl boyunca birçok gemide görev yapan ve son 20 yıldan buyana da Çanakkale’de arabalı vapurlarında çalışan kaptan Hüseyin Sevil,(58) düzenlenen törenle emekli oldu. 

GESTAŞ AB. Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Hüseyin Sevil, (58)1977 yılında İstanbul’da buharlı yolcu gemisinde başladığı kapanlık mesleğini Çanakkale’de emekli olarak noktaladığını belirterek, “Bu meslek aşkı halen içinde devam ediyor. 1977 yılında İstanbul’da buharlı gemilerde başladığım mesleğimin son 20 yılını Çanakkale’de çeşitli arabalı vapurlarında kaptanlık yaparak geçirdim. Son olarak da “Eceabat” isimli arabalı vapurda görev yapıyordum. Allah herkese bu şekilde emekli olmayı nasip etsin. 4-5 ay süre dinleyeceğim. Ardından da yine aynı sektörde tecrübelerimden faydalanmak isteyen birimlerle görüşüp çalışmaktan yanayım" dedi. 

Bu arada GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü ise kaptan Hüseyin Sevil’in gerek Denizcilik İşletmeleri, gerekse GESTAŞ’ta büyük emeklerinin geçtiğini belirterek, kendisine emeklilik hayatında başarılar diledi. Hasan Yürükçü, emekli olmasına rağmen kapılarının her zaman kaptanlarına açık olduğunu da belirterek, “Onların bizlerin gönlündeki yeri ayrı” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından GESTAŞ Genel Müdürü Hasan yürükçü, kaptan Hüseyin Sevil’e bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?