5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

44 mülteci yakalandı

Yasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçmak isteyen 44 mülteci, sahil güvenlik ekiplerinin takibi sonunda Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Dutburnu mevkii ile Edremit körfezinde yakalandı. 

Bölgede denetimlerini sıklaştıran Sahil Güvenlik TCSG 6 Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, Yunanistan'ın Midilli adasına kaçmak için denize açılan 26 Afganistanlıyı Ayvalık bölgesinde yakalayarak Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim etti. 

Bölgede yapılan ikinci operasyon ise Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi Dutburnu mevkiinde gerçekleştirildi. Zodyak botla yurt dışına kaçmak isteyen biri kadın, biri çocuk 18 Filistinli, TCSG 80 Bot Komutanlığı ekiplerince yakalanarak Küçükkuyu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi.
 
Göçmenlere yardımcı olan ve aynı botta yakalanan Türk uyruklu C.U. da gözaltına alındı. Operasyonun tamamlanması sonucu yapılan soruşturmada İstanbul plakalı bir minibüsle kaçakları bölgeye getiren ikisi Türk, biri Afganistanlı organizatör jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 10:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?