5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

5. Yenice etkinlikleri gerçekleştirildi

Yenice ilçesinde Kaymakamlık, Yenice Belediyesi ve Kaleseramik Fabrikaları tarafından ortaklaşa organize edilen "Geleneksel Yenice Issızcuma Etkinlikleri" nin bu yıl beşincisi gerçekleştirildi.

"Geleneksel Issız Cuma Hayrı"ndan önce Issız Cuma Camii'nde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Hasan Elik ile ülkemizin tanınmış hafız ve hocaları tarafından mevlid-i şerif okundu ve toplu halde namaz kılındı. Bölgede tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçiler ile üretici firmaların stand açtığı etkinlikleri Yenice Mehmet Bodur Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başladı. Gösterinin ardından Çan Kaymakamı ve Yenice Kaymakam Vekili Hasan Gözen'in konuşma yaptı.

Kaymakam Gözen konuşmasında, etkinliğini önemine değindi. Kaymakam Gözen'in ardından konuşan Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur ise, geleneksel hale gelen bu hayırın devam edeceğini müjdeledi. Bodur, bölgede tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçiler ile üretici firmaların hayırda stand açmalarını etkinliğe ayrı bir önem kazandırdığına işaret ederek, "Burada 650 yıl önce dedelerimiz bulunmuş. Şimdi biz buradayız ve onların torunları olarak hala bu topraklar üzerinde yaşamaktayız. Amacımız burada hem onları anmak, hem de daha önceden yapıldığı gibi bu alan üzerinde birlikte toplanarak şükür ve dua etmek. Ben de sizlerle birlikte bu mutluluğu yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Tarihte olduğu gibi bir panayır ve sergi görünümüyle süren Issızcuma'daki hayır programında son olarak ziraat ve hayvancılık dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödül olarak altın verildi. Yenice Gıda Sanayi ve Yenice Süt Ürünleri ile Yenice Halk Eğitimi Merkezi'nin elişleri, Yenice ve bağlı köylerindeki üretici ve yetiştiricilerin ürünleri sergilendi. Ayrıca İbrahim Bodur, dört dalda üretici ve yetiştiricilere teşvik ödülü olarak altın verdi. Çan Kaymakamı Hasan Gözen de, yöreye katkı ve desteklerinden dolayı İbrahim Bodur'a teşekkür plaketi ile sundu.

Beşincisi gerçekleştirilen "Geleneksel Issız Cuma Hayrı ve Etkinlikleri"ne Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, Çan Kaymakamı ve Yenice Kaymakam Vekili Hasan Gözen, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı İlhami Tezcan, Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula, Çan ve Yenice'deki diğer daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 12:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?