5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

70 yaşında okuma azmi

Çanakkale'de 4 aylık okuma yazma kursunu bitiren ve içlerinde yaşlıların da bulunduğu 40 kişi düzenlenen törenle belgelerini aldı. 

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen belge töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Halk Eğitim merkezi ve ASO Müdürü Hamit Saygılı, okuma yazma oranının arttırılması amacıyla açılan kurslara gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu kapsamda Açık Ceza İnfaz Kurumu, E Tipi Kapalı Cezaevi, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Esenler Mahallesi Muhtarlığı ve Troya Toplum Merkezi gibi kurum ve kuruluşların işbirliği ile 2008 yılında toplam 28 adet okuma yazma kursu açıldı. Açılan bu kurslarda da 251 kişi başarılı olarak belge almaya hak kazandı. Son olarak düzenlediğimiz bu törende de okuma yazmayı öğrenen 40 kursiyerimize törenle belgelerini vereceğiz” dedi. Törende konuşan Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir ise okuma yazmanın önemine değinerek kursu başarı ile tamamlayanları tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından ise 4 ay süren kursu başarı ile tamamlayan 40 kişiye törenle belgeleri verildi. 

Bu arada kursu başarı ile tamamlayanlar arasında yer alan ve yaşı 73 olan Ayşe Doğan ile 60 yaşındaki Sıdıka Yüksel büyük ilgi gördü. Okuma yazma öğrenmede yaşın öneminin olmadığını belirten kursiyerler “Okuma yazmayı bilmiyorduk. Bu kurs açıldıktan sonra kaydımızı yaptırdık. 4 ay süren bir çalışmanın ardından okuma yazmayı öğrendik. Biraz matematik dersinde zorlandık ama, gene de bunu da başararak belgemizi almaya hak kazandık. Çok mutluyuz” dediler.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?