6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

90'ıncı kutlama başladı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıldönümü ve Zafer Haftası kutlamaları, Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı.

Çimenlik Kalesi’nde İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başlayan törende konuşan Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, 90 yıl önce bu topraklarda, dünya tarihine "Çanakkale geçilmez" destanını yazdıran ibret verici bir savaş yaşandığını belirterek, "Bu savaş, Rusya’nın ekonomik ve askeri bakımdan çökmesine ve 1. Dünya Savaşı’nın 2 yıl uzamasına, İngiliz ve Fransız devletlerinin itibarının sarsılmasına ve en önemlisi de milli mücadele ruhunun ilk kıvılcımlarının atılmasına sebep olmuştur. 90 yıl önce bu kutsal topraklarda ülkenin her karışından gelip şehit olan, kanlarını döken vatan evlatları, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelini atmışlardır. Bu topraklarda bayrağımız, namusumuz, şerefimiz, vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyor, manevi huzurlarına saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, 2003 yılında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yaparken şehit olan jandarma komando Engin Eriş’in annesi Faize Eriş’e, devlet övünç madalyalı ile beratını, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in adına Vali Süleyman Kamçı takdim etti. Duygulu anların yaşandığı törende, şehit erin annesi Faize Eriş gözyaşlarını tutamadı.

Törene Vali Kamçı’nın yanı sıra Belediye Başkan Vekili İsmet Güneşhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Konuklar, törenin ardından Çimenlik Kalesi ile Genelkurmay Başkanlığı’nın Çanakkale resimleri sergisi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 14:56:19
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 14:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?