30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Ağlara balık yerine domuz takıldı

GELİBOLU'DA AĞLARA BALIK YERİNE DOMUZ TAKILDI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ağlara balık yerine domuz takılınca balıkçılar şoke oldu.

İHA muhabirinin edindiği biliye göre Gelibolu'da "Denizhan" isimli teknesi ile balıkçılık yapan Özer Doğaç(42) tayfaları ile birlikte sabah limandan ayrıldı. Teknesi ile Eğritaş mevkii radyo link yakınlarında balık sürüsünü takip eden Özer Doğaç denize ağları bıraktıktan sonra bir süre beklemeye başladı.

Ağları toplamaya başladıklarında ağırlığı hisseden Özer Doğaç ve tayfaları yüklü bir balık yakaladıklarını sanarak sevinç çığlıkları atmaya başladı. Ancak ağların içinde hareket halindeki domuzu gören balıkçılar ilk şaşkınlıklarını üzerlerinden attıktan sonra, ağların içinde bulunan balıkları kurtarmaya çalıştı. Domuzun kaçmak için etrafa hareket etmesini nedeniyle ağları çekmekte güçlük çeken balıkçılar hayvanın hareketlerinin durmasından sonra balıklarla birlikte domuzu da tekneye çekmeyi başardı.

Limanda bulunan vatandaşlar, ağların içinde domuzu görünce şaşkınlıklarını gizleyemezken, tekne sahibi Özer Doğaç balıkçılık yaşantısı boyunca ilk denez denizden domuz yakaladığını belirterek, "Bunca yıllık balıkçıyım ilk kez denizde bir domuz yakaladık. İyi bir balık sürüsüne denk gelmiştik. Radyo link önlerinde avlanıyorduk. Domuz yüzünden kaçırdık. Kısmet diyelim ama pek kısmet sayılmaz. Muhtemelen bu karşıdan karşıya geçerken ağlara takılmış" dedi.

GELİBOLU'DA AĞLARA BALIK YERİNE DOMUZ TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 13:53:00
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 00:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?