5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

AKP'li başkan yolsuzluktan tutuklandı

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, aralarında AKP İlçe Başkanı Ramazan Terzi'nin de bulunduğu 16 kişi, ihalelere fesat karıştırdıkları ve yolsuzluk yaptıkları suçlamasıyla tutuklandı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta Çan İlçesi'ndeki 8 ayrı adrese baskın yaptı. Aynı saatlerde de Çanakkale merkezde 4 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, Çan'daki kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları ve yolsuzluk yaptıkları ileri sürülen AKP İlçe Başkanı Ramazan Terzi, DP İlçe Başkanı İ.A., Kızılay Şube Başkanı R.D., Türkiye Kömür İşletmeleri Çan Linyit İşletmesi Müdürü Mehmet Balkış, Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz, Çan 52 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hayati Beceren, Başkan Yardımcısı Ramazan Kavak ve Çan 70 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sedat Boduroğlu ile birlikte 5 kişi daha gözaltına alındı. Çanakkale'deki baskınlarda da 4 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan toplam 17 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri arasında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi, sorguya alındı. Kızılay Şube Başkını R.D.'nin olaylarla ilgisi bulunmadığı anlaşıldı ve serbest bırakıldı. Ancak operasyon kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. DP İlçe Başkanı İ.A. savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, ek gözaltı süreleri dolan 16 kişi, dün gece Adliye'ye sevk edildi. Zanlılar, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı Çan Linyit İşletmeleri'nde, 2007- 2008 döneminde yapılan satış ihalelerine fesat karıştırmak ve yolsuzluk yapmak suçmasıyla hakim karşısına çıktı. Aralarında AKP İlçe Başkanı Ramazan Terzi ve bir kadının da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 16:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?