5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

AKPM adaları büyüteç altına aldı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Raportörü Andreas Gross, bir rapor hazırlamak amacıyla bu hafta Gökçeada ve Bozcaada'da temas ve incelemeler yapacak. Gross, bunun ardından Ankara'da çeşitli bakanlıklarda görüşmelerde bulunacak.

AKPM Raportörü Andreas Gross, 27 Nisan ile 2 Mayıs arasında Türkiye'yi ziyaret edecek. Gökçeada ve Bozcaada'da yerel yetkililer ve halk ile temas ve incelemelerde bulunacak olan Gross, iki adadaki duruma ilişkin olarak bir rapor hazırlayacak.

Gross, adalardaki temasların ardından Ankara'ya geçerek İçişleri, Eğitim, Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları yetkilileri ile de görüşmelerde bulunacak.

AKPM'den Gross'nun Türkiye'deki temaslarına ilişkin olarak yapılan açıklamada Gross'un, 1960 yıllarından beri o dönemde uygulanan politikaların sonucunda Rum kökenli birçok insanın adalardan ayrıldığını düşündüğü belirtildi.

"1993 yılından bu yana uygulanan yeni politikaların adalardan ayrılmış olan insanların ziyaretlerine izin verildiği ancak sorunların sürdüğü gibi göründüğü" kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"AKPM'deki Türk ve Yunanlı delegasyonların ortak bir girişimin sonucunda görevlendirilen raportörün amacı, bu iki adanın, karşılıklı yarar sağlayacak Yunan ve Türk işbirliğinin olumlu bir örneğini oluşturabilmesi için tüm taraflar için adil bir çözüm aramaktır

anka
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?