5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

AKP'ye Rum başkan

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nde Rum Ortodoks Cemaati'nin Başkanı Simyon Salto'nun 26 yaşındaki oğlu Kosta Salto, ilçede AKP'nin parlayan yıldızı oldu.

Önce AKP İlçe Başkan Yardımcılığı'na getirilen Salto, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla da bir süre önce AKP Gençlik Kolları Başkanlığı'na atandı. Adada inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşın Hıristiyan Kosta Salto'nun, sık sık İslami kimliğiyle gündeme gelen AKP içinde görev alması ilgiyle karşılandı. 

Bozcaada'yı her ziyaretinde Türk ve Rum halkın et ve tırnak gibi olduğunu ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son gelişinde AKP İlçe Başkanı Salih Güner'e, partisinin Gençlik Kolları Teşkilatı olup olmadığını sordu. Başkan Güner, adada çok fazla genç bulunmadığını, bu nedenle gençlik teşkilatını kuramadıklarını söyleyince Başbakan Erdoğan yanındaki Kosta Salto'yu göstererek, “İşte sana Gençlik Kolları Başkanı'' dedi. 

Bu ziyaretten bir süre sonra AKP İlçe Başkanı Güner, Kosta Salto'yu, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atadı. AKP Bozcaada İlçe Başkanı Salih Güner'in çağrısıyla partiye katılan, bir süre sonra da ticaretle uğraştığı için yönetime girip, ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kosta Salto, yeni görevi için de kolları sıvadı, gençleri örgütlemek için çalışma başlattı.

‘HERKESİ KUCAKLIYORUZ’
AKP Bozcaada İlçe Başkanı Salih Güner siyasi görüşleri, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun herkesin AKP'de yer almasını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. 

Güner, “Çünkü bu topraklarda hepimiz birlikte yaşıyoruz. Dinler arasındaki dayanışma çok önemli. Kosta, Hıristiyan ben ise Müslümanım. Ama sonuçta Türk vatandaşıdır. Onu ayırmamız mümkün değil. Rengi, dini, ırkı ne olursa olsun herkesi kucaklıyoruz. AKP'nin açılımı ve kazanımı da budur. Ama aynı zamanda şunu da istiyoruz. Biz nasıl Bozcaada'da kilisenin onarımını yapabiliyorsak, Rodos Adası'ndaki camilerimizin de Rum idareciler tarafından onarılmasını istiyoruz. Amacımız toplumsal parti olmak'' dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 13:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?